31

Latest post of the previous page:

Lan pisze:pożyjemy, zobaczymy

Brzmi ciekawie... ;)

Lan pisze:a teraz OCENIAć POJEDYNEK

Wlasnie sie do tego zabieram... ;)
Ich bin Nitroglycerin... l??sche Feuer mit Benzin...

Wer mich in seinen Venen f??hlt... wird mir nicht mehr entflieh’n...

See the fallen angels pray... for my sweetest poison...

I crash and I burn and I freeze in hell... for your poison...

32
Może i się wyłamię spod regulaminu, ale muszę to powiedzieć: nie powinniście napisać, z jakiego fora wzięliście ten pomysł? Bo prawa autorskie i etyka tak nakazują ;)

33
Pomysl powstal najpierw - na samym poczatku tego forum. Potem dopiero zobaczylismy, ze juz gdzies to jest - mowilismy o tym wiec nie jest to tajemnica (wystarczy czytac SB - wychodzi teraz to o czym mowila Lan). Sorki, ale ja na fora HP nie wchodze, wiec tego wczesniej nie widzialam - a zobaczylam gdy Krips prosil o adresy. Poza tym nie tylko w PL sa podobne BITWY, wiec nie widze w tym nic nadzwyczajnego. Chyba do tego nie ma praw autorskich?

Podobne bitwy sa od niedawna na FH - mozna powiedziec, ze oni skopiowali to od nas ... Prawda? ;)

34
Nie, nie, teraz to wyszło na to, że się narzucam, choć w rzeczywistości tak nie jest. Wiedziałam tylko o czterech forach, na których są bitwy (z czego tylko jedno potterowskie), w tym jedno jest faktycznie angielskie. I czyje dokładnie sa prawa autorskie - tego nie wiem, ale jednak uważam, że warto napisać, od kogo pomysł został zaczerpnięty i że nie jest Wasz.

PS. Osobiście mnie te bitwy nie ciekawią, bo nie lubię pisać na narzucony temat i pod presją, ale cóż... To kropla w morzu i to w dodatku nieistotna.

Dobra, wracam "do się", aby oczyścić własne forum ze zbędnych tematów ;)

I się offtop zrobił...
Coś

35
od kogo pomysł został zaczerpnięty

To Ci powiedzialam - od nikogo. Powstal zanim zobaczylam, ze jest gdzies jeszcze poza naszym forum.

że nie jest Wasz

W takim wypadku uwazam, ze jest NASZ.

I czyje dokładnie sa prawa autorskie

W tym wypadku nie ma praw autorskich - tak samo jakbys chciala Toyocie kazac we wszystkich reklamach pisac: Pomysl auta zaczerpniety z Mercedesa.

Jezeli nikt tego nie zglosil do urzedu patentowego - trudno. Pomysl jest niczyj ;)

OT sie nie zrobil - bo dalej nawijamy o Bitwach.

36
Osobiście uważam, ze o wiele atrakcyjniejszą jest inna forma pojedynków literackich, acz któż by mnie tam słuchał Razz

38
nie przedstawiłem?

<patrzy w górę>

oki to na innym forum :P hyhy

No więc forma gdzie są dwqie możliwości... Albo ktos kto chce się pojedynkować rzuca wolne wyzwanie <z własnymi warunkami> i kto z tłumu pierwszy podniesie ten sie pojedynkuje, moderatorstwo określa termin i wsio :P

I druga możliwośc że ktoś chce wyzwac kogos konkretnego, i wtedy ten wyzwany na pojedynek określa warunki... A reszta tak samo :)

Dziękuję za uwagę...

No i Manto po co te nerwy? :)

39
Kripsie - ja sie nie nerwuje - tylko odpowiadam :)

Co do pomyslu to ... A jak jest u nas? Prawie tak samo - tylko u nas z tlumu sam nie podniesie nikt wyzwania - ale jest taka mozliwosc.

Masz calusa na zgode :*

40
Krips pisze:nie przedstawiłem?

<patrzy w górę>

oki to na innym forum :P hyhy

No więc forma gdzie są dwqie możliwości... Albo ktos kto chce się pojedynkować rzuca wolne wyzwanie <z własnymi warunkami> i kto z tłumu pierwszy podniesie ten sie pojedynkuje, moderatorstwo określa termin i wsio :P

I druga możliwośc że ktoś chce wyzwac kogos konkretnego, i wtedy ten wyzwany na pojedynek określa warunki... A reszta tak samo :)

Dziękuję za uwagę...

No i Manto po co te nerwy? :)

Wzięte z Mirriel ;) Zresztą to chyba Ciebie tam widziałam jako zarejestrowanego... Bo był tam niejaki "Krips", a wątpliwe, aby to był Krips z Beja :P

41
Niestety trzeba dopowiedzieć że i Mirriel "zmałpował" pomysł... Nie oni go wymyślili i nie oni go wcisnęli w te ciasne acz rozsądne ramy... :)

42
[off top] Wiem :) Kurczę. Oryginał. Właśnie szukam jakiegoś oryginalnego pomysłu, który mogłabym na forum wcisnąć, ale jakoś go znaleźć nie mogę. [/off top]
Coś

46
Dokładnie chodzi o (...), przecież napisalam!:)

A tak w ogóle to dowiedziałam się, ze on nie jest nowy/a tylko się tajniaczy i knuje spisek stulecia.:)

Wróć do „Bitwy literackie”