301

Latest post of the previous page:

Była dzisiaj - zanim napisałeś tego posta :)
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

303
Hej :) dołączyłam do forum 17 lutego, chciałabym wziąć udział w bitwie. Jeśli uda się ustalić, że prace mam oddać wraz z drugim uczestnikiem do trzech tygodni (minie już msc po zarejestrowaniu), to czy mam w takim razie możliwość znalezienia przeciwniczki/ka i wybrania tematu już teraz? :)
Moje opowiadanie: www.nildesperandum.blox.pl

308
Biorę udział w bitwie z Krugerem. Chcę się pochwalić, że ja swój tekst już wysłałem. Ma ponad 5 tys znaków i jest to mój pierwszy tekst napisany na bitwę. Po 4 grudnia wszystko się okaże, kto był lepszy :D

309
Preissenberg pisze:Ma ponad 5 tys znaków i jest to mój pierwszy tekst napisany na bitwę.
Hej, miało byc do 5!
:)

Cóż, Preissenberg wymusił temat, na który jedyne co mi do głowy przyszło było takie sobie. I nic nowego nie chciało. Hmmm.

313
Ja bym się zdziwiła, gdyby ktoś nie domyślił się który z przeciwników napisał który tekst :P Dobrze, że dzieci i Ilharess głosu jeszcze nie mają :P:P:P

314
Eee, tego... Zgłaszam wniosek, żeby jakieś kategorie wagowe ustalić, czy coś. Bo się przeciwnicy chyba niezbyt dobrze dobrali. Wzrostem.
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

315
Thana pisze:Eee, tego... Zgłaszam wniosek, żeby jakieś kategorie wagowe ustalić, czy coś. Bo się przeciwnicy chyba niezbyt dobrze dobrali. Wzrostem.
Tak? A jaki mam wzrost? :P

316
Wzrostem? Jak to poznać? :)

...A kto byłby dla mnie odpowiednim przeciwnikiem?

(teraz nie myślę się zgłaszać, ale po Nowym Roku chętnie:) )

Wróć do „Bitwy literackie”