151

Latest post of the previous page:

Grimzonie, zdecydowanie przeceniasz znaczenie mojego bloga :D

Blog prowadzę po angielsku, więc nie znajdziesz tam stwierdzenia "miecz obosieczny" (gdy byłem dzieckiem, myślałem, że to jest miecz obsieczny :D)

Macmillan Dictionary: http://www.macmillandictionary.com/dict ... dged-sword
"Właściwie było to jedno z tych miejsc, które istnieją wyłącznie po to, żeby ktoś mógł z nich pochodzić." - T. Pratchett

Double-Edged (S)words

153
Marcin Dolecki pisze:Grimzonie, zdecydowanie przeceniasz znaczenie mojego bloga :D

Blog prowadzę po angielsku, więc nie znajdziesz tam stwierdzenia "miecz obosieczny" (gdy byłem dzieckiem, myślałem, że to jest miecz obsieczny :D)

Macmillan Dictionary: http://www.macmillandictionary.com/dict ... dged-sword
Znam znaczenie tego związku frazeologicznego. Z samym blogiem też za dużo wspólnego nie ma. Ma jedynie z jego nazwą.
Wszechnica Szermiercza Zaprasza!!!

Pióro mocniejsze jest od miecza. Szczególnie pióro szabli.
:ulan:

156
Gratulacje!
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

161
Powieść jest już po dwóch rundach redakcyjnych. Bardzo sprawnie to poszło. M.in. bardzo zmieniony został prolog, położenie niektórych fragmentów (przede wszystkim początkowych), dopisałem dwie sceny, zakończenie jest bardziej enigmatyczne. Anna Trojanowska zrobiła dodatkową ilustrację. Tekst niedługo będzie poddany korekcie (w sumie trzech Amerykanów popracuje nad nim). Potem trafi do grafika :)
"Właściwie było to jedno z tych miejsc, które istnieją wyłącznie po to, żeby ktoś mógł z nich pochodzić." - T. Pratchett

Double-Edged (S)words

165
Dziękuję za dobre słowa :)
Montag Press wydaje kilka książek rocznie, dlatego edycji każdej z nich poświęcają sporo uwagi.

Double-Edged (S)words

166
W najnowszym numerze kwartalnika "Kronos. Metafizyka-kultura-religia" (4/2015) został opublikowany mój tekst Refleksje nad istnieniem. :) Do tekstu zostały dołączone również moje ilustracje.

Double-Edged (S)words

Wróć do „Archiwum Debiutów”