Pytania do Marcina Doleckiego

226

Latest post of the previous page:

Oczywiście, że popłynął.

Zaproszenie za granicę wiązałoby się z wydatkami znacznie przekraczającymi moją pensję. Na razie przygotowuję się do jutrzejszego spotkania autorskiego w szkole, o której wspominałem :)

Na wspomnianej 32 stronie jest opis piwnicznego laboratorium chemicznego :D

228
Znalazłem :) Wysyłam ją do wybranych osób.

Wiele małych wydawnictw w USA (w tym Montag Press) działa w ten sposób, że wydaje ebooka i umieszcza na Amazonie z opcją druku na życzenie czytelników. Mój wydawca stosuje ostrą selekcję ponieważ publikuje zaledwie kilka książek rocznie. Wydrukowano kilkadziesiąt egzemplarzy Philosopher's Crystal, z czego dostałem 12 autorskich. Z wydawcą umówiliśmy się w ten sposób, że gdy ktoś "poważny" zgodzi się napisać recenzję, to wydawca wydrukuje i prześle mu egzemplarz papierowy.

Dla jasności, wydawca nie oczekiwał i nie oczekuje ode mnie jakichkolwiek pieniędzy ani kupna egzemplarzy własnej książki.

Added in 6 minutes 1 second:
Mam świetną okazję do korespondencji z uczonymi z różnych krajów :)

237
No proszę, świetnie :-)
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

241
Z wielką satysfakcją informuję, że na Amazonie jest już dostępne drugie amerykańskie wydanie Philosopher's Crystal, wersja elektroniczna będzie wkrótce :)

Zmieniony został kolor okładki (wcześniej tło było niebieskie), dwie pierwsze ilustracje, poprawione pewne niedociągnięcia językowe, w epilogu dodałem tezę ontologiczną.

Koszty przygotowania drugiego wydania zostały pokryte całkowicie przez wydawcę: Montag Press.
"Właściwie było to jedno z tych miejsc, które istnieją wyłącznie po to, żeby ktoś mógł z nich pochodzić." - T. Pratchett

Double-Edged (S)words

Wróć do „Archiwum Debiutów”