31

Latest post of the previous page:

o kurcze jak mi się fajnie zrobiło...osoba starsza, taka dystyngowana, niby jestem? :D Otóż pieknie Wolf to ujął. Nie zwracajcie się do mnie per pani, bo sama z siebie nie mogę przestać się śmiać. Starsza i owszem ale ciągle dzieciak ze mnie wyłazi.
Na odpowiedź z wydawnictwa akurat tego, które wydało nie czekałam wcale. Wysłałam fragment, wieczorem dostałam maila z zapytaniem o całość. Odpisałam i następnego dnia otrzymałam konkretną propozycję. Sama byłam zdziwiona szybkością decyzji zwłaszcza, że wtedy jeszcze nie znali całości utworu.
Wczesniej jednak miałam taki moment, że w zasadzie chciałam już zniszczyć swoją pracę i porzucić na zawsze pisanie i to właśnie na tym forum znalazłam wsparcie a Jacek i Andrzej odwiedli mnie od tego zamiaru. Ale to długa historia
http://atl-niekadyjestrainmanem.blogspot.com/

32
iska36 pisze: Wczesniej jednak miałam taki moment, że w zasadzie chciałam już zniszczyć swoją pracę i porzucić na zawsze pisanie i
U mnie taka chęć pojawia się cykliczne, co jakiś czas, dziś na przykład. Patrzę na swój maszynopis i po namyśle stwierdzam... Nie, szkoda tego zadrukowanego w takiej ilości papieru, niech leży i czeka na lepszy moment.

34
Z tymi opiniami różnie bywa.

Muszę poszukać twojej książki gdzieś na księgarskich półkach. Jakieś nowe plany lub kolejna książka w przygotowaniu :)?

35
Wiem, że w poniedziałek trafiła do hurtowni, także pewnie lada chwila będzie w księgarniach. Póki co można kupić na stronie wydawnictwa.
Plany? No cóż, kończę drugą powieść, zupełnie różną od wydanej. Jej fragment był na forum to "Czekając na żywych". W tej chwili są dwa wydawnictwa zainteresowane, ale jeszcze nic nie postanowiłam, muszę ją skończyć, nad wydaniem pomyślę za chwilę jeszcze.

36
icy edit: Przesunęłam się do odpowiedniej dyskusji.

icy_joanne pisze: A książka, którą skończyłaś to ten thriller? Masz już chętnego wydawcę? Jeśli to tajne, to napisz na priv.
iska36 pisze: Tak to thriller. Mam dwa wydawnictwa zainteresowane ale szczerze powiem jeszcze nie podjęłam decyzji bowiem wysłam jeszcze do dwóch kolejnych i czekam na odpowiedź. Zobaczymy co z tego wyniknie. Ponad to mój wydawca pierwszej polecił mi jeszce inne wydawnictwo.
Tak więc w tej chwili skończyłam ją. Zamierzam chwilę jeszcze poczekać bo tak serio to mi się nie pali. Wiem że Nie każdy jest Rain Manem dość dobrze póki co "idzie". ten thriller trochę niech poleży i wówczas coś postanowię.
Może to błąd ale taką mam wizję.

A próbowałaś z tym nowym wydawnictwem, co się jakiś czas temu ogłaszało, że szuka pisarzy?

37
Tak. Napisałam do nich i nawet posłałam fragment. Odpisali podobało im się.

Odp: próbka tekstu - pytania

Od: [email protected] (więcej) Do: iska36 <[email protected]> dnia: 12 września 2010 4:23

Witam serdecznie,

Fragment Pani powieści uzyskał wiele pozytywnych ocen. W związku z tym

chcielibyśmy zapytać ile stron liczy całość ? Czy mogłaby Pani także

udzielić nam trochę więcej informacji o sobie ?

Z poważaniem,
Krzysztof Ryniec
Wydawnictwo "Fraktal"

jednak zaproponowali abym zwiększyła powieść objętościowo do 600 k znaków - w obecnej formie liczy ponad 400 k.

40
Mam takie pytanie - w jaki sposób wydawnictwo promuje twoją książkę? Pisałaś o spotkaniu autorskim, ale czy np. pojawiły się recenzje w gazetach, w internecie?

I oczywiście gratuluję debiutu :)

41
Nic takiego do tej pory nie miało miejsca. Z tego co mi wiadomo planują coś tam ale szczegółów nie znam. Przede wszystkim uzyskałam patronat medialny TVP Szczecin spotkania autorskiego ale sama o to zabiegałam, Możliwe, że Doza również obejmie patronatem spotkanie. Wydawnictwo zredagowało mi list do TVP Szczecin i zaprojektuje zaproszenia z logo.
Dzięki :)

45
Kubuś, ta pani jest mężatką :wink: :mrgreen: A co prawda, to prawda.... Poza tym, nie wstawiaj tu słowa "też", wtedy zyskasz większy plus.
Władysław "Naturszczyk" Zdanowicz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Debiutów”