31

Latest post of the previous page:

pozostaje tylko trzymać kciuki :P
Masz jakąś stałą motywację do pisania, czy to się raczej zmienia wraz z kolejną wydaną pozycją?

32
Oprócz tego, że świetnie się przy pisaniu bawię, to od czasu do czasu mam potrzebę zapisu swoich przemyśleń, jakiś tam wewnętrznych prawd. Jeśli się komuś one jeszcze przydadzą (czytelnikowi), super. Jak nie - trudno ;) . A ogólnie z motywacją coraz ciężej :) Przede wszystkim dlatego, że ja dopisania się zmuszam i potrzebuję do tego tak z godziny, dwóch przed białą kartką w Wordzie, a często po prostu godzina-dwie to wszystko, co mam...
Piotr Sender

http://www.piotrsender.pl

33
Przeczytałam "Po drugiej stronie cienia". Na początek gratki ode mnie, Revis, bo naprawdę świetnie się przy tej lekturze bawiłam. W wakacje będę w okolicach Olsztyna, to spróbuję zahaczyć o to miasto i popatrzeć na nie "trochę innym okiem" ;)

Ale nie mogę się powstrzymać przed pewnym pytaniem, bo babska ciekawość mnie zżera [uwaga, drobny spojler!]:
czy w II części (hmmm... kiedy ona w ogóle ma szanse się pojawić?) będzie okazja poznać okoliczności, w jakich Magda trafiła do Miasta? Bo to mi nie daje spokoju xP

Dodam jeszcze, że zazdroszczę Ci postaci Skiza - jest genialny - też bym chciała takiego wykreować ;)
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

34
Miło mi bardzo i cieszę się, że lektura przypadła do gustu :)

Druga część mam nadzieję, że pojawi się w grudniu, ale obiecać nie mogę (aktualnie nie mam nawet jednej literki tej powieści :P ). Jak tylko skończy mi się sajgon na uczelni, zacznę pracę nad II tomem.
Nie chcę za dużo zdradzać, żeby nie popsuć czytania innym :) Bo mógłbym się nieco rozpisać, ale... tak, będzie okazja ;)

Do Olsztyna serdecznie zapraszam! Jak zbierze się fajne grono czytelników, to zafunduję Wam zwiedzanie miejsc opisanych w książce :P
Piotr Sender

35
Revis pisze:Do Olsztyna serdecznie zapraszam! Jak zbierze się fajne grono czytelników, to zafunduję Wam zwiedzanie miejsc opisanych w książce :P
O, o, o! Trzymam za słowo!
Znajdę jeszcze parę osób i zrobimy Ci tam najazd! :twisted:
Revis pisze:Druga część mam nadzieję, że pojawi się w grudniu, ale obiecać nie mogę (aktualnie nie mam nawet jednej literki tej powieści :P ).
Mamy czerwiec, nie masz nic napisane i masz nadzieję na grudzień? Rany, podziwiam Twoje tempo. Ja tak to bym mogła planować napisanie opowiadania czy dwóch, ale powieści? :shock:
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.

Strona autorska
Powieść "Odejścia"

40
Hej :)

No niestety trzeba będzie jeszcze trochę poczekać. Kończę jedną książkę, która mi już spać nie daje (obyczajową). A "Po drugiej stronie cienia 2" potrzebuje jeszcze nieco czasu do kiełkowania, cały czas mam coś na głowie, chociażby obronę we czwartek (trzymacie kciuki!), cały czas coś mnie od pisania odciąga... Nie potrafię nawet podać realnej daty napisania tej powieści :(
Piotr Sender

41
Revis pisze:(trzymacie kciuki!)
Trzymam!

O, kolejna obyczajówka? Fajnie. :D Jaki klimat/tematyka?

Kurde, przyznam, że dopiero niedawno przeczytałam "Punkheada" i niestety mocno się rozczarowałam. Może to zabrzmi dziwnie, ale miałam wrażenie, jakbyś... nie czuł tego, o czym napisałeś... Wszystko zdawało mi się strasznie przerysowane - domy bohaterów, ich charaktery, melina skinów itd. aż do marszu czy spotkań w szpitalu i jego opuszczenia. A przy tym nie było zapowiadanej na okładce ironii, dystansu do tych obrazów. Zdecydowanie Twoja najsłabsza książka. Mam nadzieję, że kolejna sprawi mi tyle frajdy (co najmniej!), co "Bóg nosi dres" ;)

Strona autorska
Powieść "Odejścia"

42
W kwestii "Punkheada" pewnie masz rację, :) nie jesteś pierwszą osobą, która mi to mówi. Chociaż przyznam szczerze, że dużo się nauczyłem przy tej książce i uważam ją za literacki krok milowy. Fakt ten niekoniecznie broni książki :) . Tak czy siak - jestem zadowolony, że powstała, mniej, że ją wydałem...

Edit:

A kolejna obyczajówka to rozmowa zmęczonego życiem czterdziestolatka z internetowym botem. O nieudanym życiu, proza rodzinna, trochę pokoleniowa. :)
Piotr Sender

43
Revis pisze:jestem zadowolony, że powstała, mniej, że ją wydałem...
Ciekawe podsumowanie.

I nie wątpię, że Tobie jej pisanie mogło sporo dać.
Revis pisze: A kolejna obyczajówka to rozmowa zmęczonego życiem czterdziestolatka z internetowym botem. O nieudanym życiu, proza rodzinna, trochę pokoleniowa. :)
A to brzmi ciekawie. Na pewno chętnie po nią sięgnę, gdy pojawi się w księgarniach. A na dalszą część drugiej strony cierpliwie poczekam.

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Pisarzy”