Jasna Strona Mocy 2018

1
Padła propozycja, by w listopadzie wrócić do Jasnej Strony Mocy i zarazić weryforumowiczów pozytywnym spojrzeniem na świat, więc...

Najpierw post archiwalny z 2013 r.:

”Wymyślam idiotyczną scenę walki, (której zresztą opisać nie umiem), bo wydaje mi się, że powinna być, bo... Bo wszędzie jest. I mnie to moje wymyślanie mierzi. Mnie się marzy literatura pogodniejsza, bez śmierci, bólu, strachu i okrucieństwa. Bez psychopatów, morderców i poodrywanych członków. Jestem naiwna, wiem, ale pozostaje mi mieć nadzieję, że nie ja jedna. Jacek Borcuch w kampanii marketingowej filmu "Nieulotne" powiedział:

"- Pragnę, by świat był bardziej metafizyczny. Nie akceptuję tego, że w radio lecą same złe wiadomości. Pozbyłem się telewizora, bo to urządzenie okrutne. Zostało mi radio, ale z radia też płynie coraz mniej radości życia. Nikt nie cieszy się z tego, że świeci słońce, że idzie wiosna, że urodziło się jakieś cielątko czy żyrafa. Tylko wszyscy mówią o tym, że ktoś kogoś zabił, zgwałcił, okradł, pobił - powiedział Borcuch".

Wyzywam Was, Wery-forumowicze, na pojedynek z własnym widzeniem świata! Napiszcie coś pogodnego! Napiszcie coś radośnie ciepłego! ”
Wyzywam Was Wery-forumowicze na Walkę Mocy o tytuł Siewcy Dobra!

Sprawy techniczne:
Objętość do 10 000 znaków. Gotowe opowiadania wysyłajcie na [email protected] :!:
Pierwsza bitwa: wstawiamy połowę tekstu i czytelnicy w ankiecie decydują, który utwór chcą czytać dalej.
Autorzy - w tekście zaznaczcie miejsce, do którego ma być wstawiony do pierwszej bitwy.
Druga bitwa: wstawiamy ciąg dalszy trzech zwycięskich utworów. (Jeśli utworów będzie bardzo dużo, to pięciu najwyżej ocenionych.) Użytkownicy głosują w ankiecie. Każdy ma tylko jeden głos.

Tożsamość autorów podajemy po zakończeniu konkursu.

Przebieg konkursu:

1. Wstawienie pierwszej części tekstu.

2. Głosowanie poprzez ankietę "Który tekst chcesz czytać dalej?"

3. Wstawienie najwyżej punktowanych opowiadań w całości.

4. Wyłanianie zwycięzców też przez głosowanie w ankiecie.

5. Zwycięzca otrzymuje tytuł "Siewca Dobra 2018" i zaprasza wszystkich na świąteczny makowiec (albo nalewkę bożonarodzeniową).

Terminarz:
Opowiadania przysyłacie do 11 grudnia. Oceniamy przez dziesięć dni. 21 grudnia podajemy listę finalistów i wrzucamy resztę ich tekstów. I znowu głosowanie. Ogłoszenie wyników 30 grudnia.

Powodzenia!
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf
ODPOWIEDZ

Wróć do „Walki mocy 2018”