Bełkot

1
Szanuj ludzi literacie,
Bo robotę kiedyś stracisz,
Między ludzi zwykłych wejdziesz,
Książką w cymbał tam oberwiesz.

Rozum krótki, pusta głowa,
I dyskusja jest jałowa.
Nie ma rzeczy bar­dziej niewiary­god­nej od rzeczywistości.

Bełkot

4
Aronia23 pisze: Witam, krótki wiersz, ale i niby śmieszny a wcale nieśmieszny. O "rozbiciu", literat ma szanować ludzi, a ludzie, literat? To też człowiek.
Szanuj ludzi "literacie",
bo robotę kiedyś stracisz,
między czytelników wejdziesz,
książką w cymbał tam oberwiesz.

Ruzum krótki, pusta głowa,
i dyskusja jest jałowa.

Napisałem na kolanie nie myśląc o literatach, bo z literatami jest jak z kibicami, są prawdziwi i tzw. pseudo. O tych drugich jest ten pseudo - wierszyk:)

Bełkot

5
nic ci nie zrobiłam, abyś obrażał. Coś chyba nie tak, Ludzie widać nie umieją być rzeczywiści, tylko niewiarygodnie nierzeczywiści. Czyżby i tu była rzeka Cezara? Jednak bycie wśród ludzi może drogo kosztować. "Jesteś gburem pisarczyku, nie ma nawet w tobie szyku. Walisz tylko pieczęciami, jak politruk z kompleksami" Schylasz głowę, w myśl zasady: :Podwładny winien mieć przed obliczem przełożonego wygląd lichy i durnowaty, tak by swoim pojmowaniem istoty sprawy nie peszył przełożonego". Za dużą wiedzę mam, fizyku - stęplowniku.
Aronia23

Bełkot

6
Aronia23 pisze:nic ci nie zrobiłam, abyś obrażał. Coś chyba nie tak, Ludzie widać nie umieją być rzeczywiści, tylko niewiarygodnie nierzeczywiści. Czyżby i tu była rzeka Cezara? Jednak bycie wśród ludzi może drogo kosztować. "Jesteś gburem pisarczyku, nie ma nawet w tobie szyku. Walisz tylko pieczęciami, jak politruk z kompleksami" Schylasz głowę, w myśl zasady: :Podwładny winien mieć przed obliczem przełożonego wygląd lichy i durnowaty, tak by swoim pojmowaniem istoty sprawy nie peszył przełożonego". Za dużą wiedzę mam, fizyku - stęplowniku.
Ojej, przepraszam, o co tyle szumu, o wierszyk grafomana, przepraszam, rzeczywiście - w nierzeczywiści wirtualnej, tylko co to da, no nie wiem.

Bełkot

7
Ruch tu w interesie niesamowity, co roku, jedno zdanie.

Added in 1 minute 30 seconds:
:oops: :cry: :cry: :cry: :cry:

Added in 1 minute 14 seconds:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Added in 58 seconds:
A co można? :P
Aronia23
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mini poeticum”