2
Hmm...

ładne, ładne. Tylko trochę odbiegłaś od formy.

Choć to przecież forma największym wrogiem pisarza.
Sygnatura:

Obrazek

Wesołych świąt życzy Wasz Kubek

Do świąt pozostało: 355 Dni!

3
a co jest Twoim zdaniem nie tak? Chciałabym wiedzieć, żeby nie popełniać kolejnych błędów. dziękuję i pozdrawiam...
Zły grajek nadrabia śpiewaniem...

4
odbiegłaś od formy haiku:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Haiku

ale tu raczej nikt sie tej formy nie trzyma...

no bo jak już powiedział Kubek, nie ma nic gorszego dla artysty, niż ograniczanie go jakąkolwiek formą, więc jest ok:) nie popełniłaś żadnego błędu tylko Twój wiersz po prostu nie jest haiku :wink:

mi się podoba:)
"You have to be someone"

Robert Nesta Marley

5
Super dziękuję Wam za tą ocenę...:) chce po prostu wiedzieć, czy moje pisanie ma sens...? Pozdrawiam i dziękuję:)

6
Słuchaj, moim zdaniem troszkę to banalne. Co do formy - ogranicza poetę, aczkolwiek złotej myśli nie można nazwać wierszem. "Czas biegnie nieubłaganie. Tylko on wie, co będzie za chwilę". Całkiem ładne przemyślenie, ale za proste na wiersz i raczej nie pasuje do jego formy. Jednak nie stresuj się tym. Oczywiście, wystawienie swojej twórczości na pastwę świata wymaga odwagi i można mieć wątpliwości, ale powtarzam jeszcze raz - nie stresuj się. Jeśli kochasz pisać, jeśli to, co piszesz, to Twoje uczucia, to TAK - Twoje pisanie ma sens i zawsze będzie miało. Pisz to, co czujesz, nie zważaj na to "co ludzie powiedzą". Jeśli Cię po chamsku zbluzgają - traktuj to jak powietrze, czymś takim wystawiają złe świadectwo o sobie, a nie Tobie. A jeśli ich krytyka jest konstruktywna i szczera, to możesz się dzięki niej wiele nauczyć, choć oczywiście to Ty decydujesz czy kogoś posłuchać, czy też nie.

7
Dziękuję Ci za tą opinie i słowa. Tak ja lubię pisać jednak żeby w przyszłości to wykorzystać potrzebuje pomocy osób doświadczonych literacko. Nie każdy może umieć wszytko, ale każdy może się spróbować nauczyć:) dlatego ja się nie będę poddawała i chętnie posłucham co myślicie na temat moich prac, oczywiście chętnie wyciągnę wnioski dla siebie. Myślę, że będziecie oceniać mnie tak żeby mi pomóc, a nie żeby mnie dołować... Dziękuję i pozdrawiam.

8
fakt możnaby się tutaj pokusić o haiku,lecz widocznym zamiarem autorki było napisanie ( zapisanie myśli na białej pościeli); notki o czymś co przez nią zostało zauważone, a tutaj przybrało to formę lapidarnej miniaturki ; zatem myślę,iż taka forma też czasami nam wszystkim i autorce jest potrzebna;wszak w tym dziale nie zamieszczamy tylko samego haiku,lecz inne formy takie jak miniaturka poetycka czy chociażby nasze tzw:złote myśli; gorąco pozdrawiam wodoryt
" Z głębi nocy je łowię na haczyki świateł,

by oślepłe kolory wydobyć z ciemności "

( J.Ficowski).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mini poeticum”