I ty, gdy widzisz pierwszy owoc wiosny,
Zejdź ze swej góry,
Dołącz do orszaku, to ja,
Kwiat lotosu, goniec Jej,
Łysy kapłan, który cię wtajemniczy
6
Ja, Kwiat Lotosu, Ja, goniec wiosny, Ja, łysy kapłan... Trochę zbyt dużo epitetów (niespójnych? Bo łysy Lotos
Niezrozumiałych? Bo Lotos gońcem wiosny?) jak na narratora wiersza...
btw. kwiat lotosu, w religii hinduskiej, oznacza mniej więcej spełnienie, ponadto często określa waginę
Zatem skojarzenia Stewie są niejako uzasadnione w połączeniu z łysym...

btw. kwiat lotosu, w religii hinduskiej, oznacza mniej więcej spełnienie, ponadto często określa waginę

Tacitisque senescimus annis
Najmądrzejsza rzecz, to wiedzieć co jest nieosiągalne, a nie w głupocie swojej, dążyć ku temu za wszelką cenę
- Zero Tolerancji -
Najmądrzejsza rzecz, to wiedzieć co jest nieosiągalne, a nie w głupocie swojej, dążyć ku temu za wszelką cenę
- Zero Tolerancji -
7
Tak, dokładnie. Kwiat Lotosu było gońcem wiosny, którą jednocześnie była May Queen. On tak jakby zwiastował jej nadejście. A nie trzeba być wielkim znawcą tematu (chiba) by wiedzieć, że postać ta występuje w folklorze angielskim, z którego garściami czerpał pan AC, będący moim ee..ee.. natchnieniem do napisania tego czegoś. On jest jednocześnie tym łysym kapłanem... jakby co.Ja, Kwiat Lotosu, Ja, goniec wiosny, Ja, łysy kapłan... Trochę zbyt dużo epitetów (niespójnych? Bo łysy Lotos Niezrozumiałych? Bo Lotos gońcem wiosny?) jak na narratora wiersza..
wyje za mną ciemny, wielki czas
8
wiersz jest wobec tego dla tych, którzy są jednak "wielkim znawcą tematu (chiba)"
Ja nie jestem wielkim znawcą literatury angielskiej
Nie znam May Queen, ni pana AC, zatem? Zatem mogłem nie zrozumieć epitetów, tak, jak nie zrozumiałem 

Tacitisque senescimus annis
- Zero Tolerancji -
- Zero Tolerancji -