2
Sympatyczna rymowanka. Widzę, że choć cudnie ciotce w Dalmacji to się tęskni do lasu i magicznej walizki z internetem i WM. :P
Brak interpunkcji w jednym wersie nieco mnie zmylił, ale dałem radę i muszę powiedzieć, że mini niezłe. Kompatybilne z tytułem. Nie wiem jakim cudem ja w tytule taką lekką efemeryczność znalazłem, ale... tak mi się kojarzy i już!
Miniaturka taka jak powinna być. Minimum formy, maksimum treści. I to się udało. Choć mam takie zastrzeżenie. Stać cię na więcej ciotka. I nie chciałbym, żeby sklepik z naprawdę dobrymi utworami stał się hurtownią ot - wierszy.
Podobało mi się.
Pozdrawiam.
"Życie nas mija i patrzy ze śmiechem,

Jak nad zagadką stoimy bezradnie,

Jak złotą piłką bawimy się grzechem,

Czas przeklinając, co sny nasze kradnie."

3
Dziękuję, Kochany W. za miłe słowa tu i tam. Śpieszę jednak wyjaśnić, że Dalmacja nigdy mi się nie znudzi. Jeżdżę tu od dawna jak po życie. Czuję się jak w domu. Powyższe Mini powstało jako parafraza cudzych słów. Tak bardzo dziwiłam się, jak można TUTAJ marudzić, że aż zapisałam jako cyniczny obraz tego, że ludzie nie potrafią docenić manny z nieba. Ciotka Gra nie marudzi. Cieszy sie jak głupia, pływa od przedświtu, przygotowuje domowe posiłki z produktów wytargowanych od miejscowych rybaków i rolników, pije domowe wino, słucha muzyki, gada po chorwacku i napawa się wolnością, która tutaj aż buzuje pod skórą. Za moimi kotami, oczywiście tesknię. Pozdrawiam.
'ad maiora natus sum'
'Infinita aestimatio est libertatis' HETEROKROMIA IRIDUM

'An Ye Harm None, Do What Ye Will' Wiccan Rede
-------------------------------------------------------
http://g.sheetmusicplus.com/Look-Inside ... 172366.jpg
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mini poeticum”