2
Nie wspomniałeś, że organizatorami konkursu są ci sami ludzie, którzy wskrzesili Magię i Miecz. Antologia wyjdzie na papierze w niezłym nakładzie i będzie dużym wydarzeniem w Fandomie.

4
Ciekawa inicjatywa. Piszcie ludziska! :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

5
Bardzo ciekawa. :D
I chociaż ze steampunkiem wcześniej się nie mierzyłam, to chyba zamierzam spróbować. Wolsunga z grubsza znam, mam czas wgryźć się w świat i znaleźć w nim miejsce dla siebie.
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

6
Interesująca rzecz, warto powalczyć.
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

7
Za Antologię odpowiada Van Der Book czyli nowo powstające wydawnictwo. A Za konkurs odpowiadam miedzy innymi ja. Więc jak komuś podobał się Ostatni dzień Pary to zapraszam. Zdecydowanie warto brać udział w konkursie bo zakwalifikowanie tekstu oznacza wydanie z znanymi pisarzami i sporą promocję swojej osoby. Co ważne, nie ma limitu opowiadań czyli przyjmujemy najlepsze :) no i można pisać formę na 500 znaków i na 25 tyś więc ktoś kto woli krótkie nie jest wykluczony

[ Dodano: Sob 19 Lip, 2014 ]
Ps. Płacimy :P

8
Pewnie problem będzie raczej w tę drugą stronę bo krótkie opowiadanie jest napisać trudniej.
Antologia jest związana ze światem RPG w którym jest więcej fetyszystów gotowych wydawać pieniądze niż w świecie literacko-nerdowskim, poza tym Kuźnia Gier i w ogóle Puszon potrafią dobrze inwestować i rozporządzać środkami i zasobami ludzkimi ;p.

9
Bez przesady 25k to sporo miejsca na opowiedzenie historii. :)
Chociaż, jak już wspomnieliście o pieniądzach, to jakby tak odechciało mi się pisać. ;)

10
Limit 25 tyś jest celowy. Potrzebujemy właśnie takich dobrych krótkich opowiadań. Głównie chodzi nam jednak o to by pisarz się nam zaprezentował. Jeżeli opowiadanie będzie dobre lub bardzo dobre możemy poprosić o jego rozbudowanie.
Czemu kasa odstrasza?
Jakieś pytania do samego konkursu ?

11
Bari, pisz i nie przejmuj się kasą, jakby co, podam Ci numer konta dzięki któremu pozbędziesz się tego wynalazku szatana :P
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”