Konkurs literacki Horror Online i SFFiH

1
KONKURS LITERACKI HORROR ONLINE I SCIENCE FICTION, FANTASY I HORROR

Portal grozy, Horror Online (www.horror.com.pl) oraz magazyn Science Fiction, Fantasy i Horror mają zaszczyt zaprosić wszystkich miłośników szeroko pojętej fantastyki, którzy chcieliby spróbować swych sił w konkursie literackim na OPOWIADANIE z gatunku HORRORU, SCIENCE-FICTION lub FANTASY. Konkurs jest adresowany do osób młodych stażem literackim, ale niekoniecznie wiekiem. Jeśli pisałeś do tej pory „do szuflady” albo publikowałeś jedynie sporadycznie w serwisach internetowych a Twoje teksty mieszczą się w zakresie tematycznym konkursu, nie zwlekaj, prześlij nam swoje prace. Przeczytamy, ocenimy, najlepsze z nich nagradzając, m.in. publikacją w magazynie Science Fiction Fantasy i Horror, w którym debiutowało wielu znakomitych autorów.
Przewidujemy także nagrody rzeczowe w postaci książek i filmów.

Szczegóły dotyczące konkursu http://horror.widmo.biz/viewtopic.php?p=192775#192775

Termin nadsyłania prac 30.11.09.
"Każdy rodzaj literatury jest dobry z wyjątkiem nudnego."

Wolter

3
Hmm... się obaczy. Mam coś na warsztacie, a nawet dwa cosie. Może by więc... ?
Ha, po ,,Horyzontach" i II miejscu zacząłem bardziej wierzyć w siebie, także myśle, że mógłbym coś wysłać ^^
Tylko fakt, podpisuje się pod tym co napisał Sky: 50tys? Strasznie takie dziwne... niestandardowe, bym powiedział.
Hm.
Pisanie to życie a życie to zabawa

4
Ja mam dwa teksty. Ale po ostatnich recenzjach moich "dzieł" przestałem w siebie wierzyć...
„Daleko, tam w słońcu, są moje największe pragnienia. Być może nie sięgnę ich, ale mogę patrzeć w górę by dostrzec ich piękno, wierzyć w nie i próbować podążyć tam, gdzie mogą prowadzić” - Louisa May Alcott

   Ujrzał krępego mężczyznę o pulchnej twarzy i dużym kręconym wąsie. W ręku trzymał zmiętą kartkę.
   — Pan to wywiesił? – zapytał zachrypniętym głosem, machając ręką.
Julian sięgnął po zwitek i uniósł wzrok na poczerwieniałego przybysza.
   — Tak. To moje ogłoszenie.
Nieuprzejmy gość pokraśniał jeszcze bardziej. Wypointował palcem na dozorcę.
   — Facet, zapamiętaj sobie jedno. Nikt na dzielnicy nie miał, nie ma i nie będzie mieć białego psa.

6
Też mam zamiar wziąć udział w tym konkursie. Mam jedno pasujące opowiadanie, ale muszę je poprawić i nieco dopisać. Mnie jakoś limit znaków nie dziwi, ale ja się nie znam, bo to będzie mój pierwszy konkurs ;)

Powodzenia wszystkim!
Miłości jestem posłuszna i szczęściu się nie opieram!
I czuję twoją pieszczotę i coraz bardziej zanikam,
I czuję twe pocałunki i coraz bardziej umieram.

Rok nieistnienia B. Leśmian

7
Pytanie - gdzie strzelić "podpis"? W mailu, czy bezpośrednio w opowiadaniu?
"Siri was almost sixteen. I was nineteen. But Siri knew the slow pace of books and the cadences of theater under the stars. I knew only the stars." Dan Simmons

8
BMF pisze:Pytanie - gdzie strzelić "podpis"? W mailu, czy bezpośrednio w opowiadaniu?
Spytałem i odpowiedzieli, że bez różnicy.

9
Wiadomo cokolwiek?...
"Siri was almost sixteen. I was nineteen. But Siri knew the slow pace of books and the cadences of theater under the stars. I knew only the stars." Dan Simmons

11
Mi ogólnie zależy i dziwi mnie fakt, że nigdzie ani widu ani słychu.

[ Dodano: Pią 12 Mar, 2010 ]
Jury, złożone z redaktorów Horror Online oraz magazynu Science Fiction, Fantasy i Horror, ma przyjemność ogłosić długo oczekiwane wyniki konkursu literackiego na najlepsze opowiadanie z gatunku horroru, science-fiction i fantasy. Nie przedłużając zatem:

I Miejsce: Anna Walczak "Kwestia przetrwania"

II Miejsce: Jakub Osieka "Wśród nocnej ciszy"

III Miejsce: Rafał Panas "Spalenizna"

Wyróżnienie: Kornel Mikołajczyk "Haust"

Stosunek nadesłanych tekstów grozy do fantastycznych był mniej więcej fifty-fifty. Zwycięski tekst urzekł jurorów przede wszystkim warstwą językową. W nadesłanych opowiadaniach nie zabrakło zwyrodnialców, śmiałych wizji przyszłości, maszyn, które chcą przejąć kontrolę nad ludzkim życiem oraz tradycyjnych postaci ze świata szeroko pojętej fantastyki. Po ilości nadesłanych tekstów, można wysnuć wniosek, że miłośników grozy i fantastyki u nas nie brakuje.

Zwycięski tekst Anny Walczak "Kwestia przetrwania" będzie można przeczytać w lipcowym numerze SFFiH. Pozostałe opowiadania już dziś możecie poczytać na naszej stronie.

Dziękujemy wszystkim za udział w konkursie, a zwycięzcy i laureatom serdecznie gratulujemy.

Autorów nagrodzonych tekstów prosimy o potwierdzenie swoich danych osobowych na adres: [email protected]
Sauce: http://horror.widmo.biz/viewtopic.php?t ... 328c18c12c

Nie udało mi się. Szkoda.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”