I Konkurs Literacki im. Augustyna Barana (do 31.03.11)

1
Pozwolę sobie bezczelnie skopiować informacje od szanownego kolegi, Fauxa, z forum QFant; podziękowania należą się tylko jemu. A więc:

Rozpoczęcie konkursu – 19 listopada 2010 roku
Zakończenie składania utworów – 31 marca 2011 roku
Ogłoszenie wyników – 1 lipca 2011 roku
Rozdanie nagród – lipiec 2011 roku (termin i miejsce zostaną określone do dnia zakończenia składania utworów).
Uczestnik konkursu – pełnoletnia osoba fizyczna, która posiada obywatelstwo polskie.
W konkursie przewidziano następujące nagrody:
· nagroda I: 1 500 zł
· nagroda II: 1 000 zł
· nagroda III: 500 zł
· 4 (cztery) wyróżnienia: 200 zł

Szczegóły

Należy też dodać, że nie ma ograniczeń gatunkowych nadsyłanych opowiadań, a jeden uczestnik może nadesłać tylko jeden tekst. Oj, szykuje się pojedynek najlepszych.

2
eworm pisze:Oj, szykuje się pojedynek najlepszych.
Najlepszych właśnie niekoniecznie, bo:
13. Warunkiem przyznania nagrody jest przekazanie majątkowych praw autorskich do utworu organizatorowi konkursu na terytorium Polski i reszty świata, bez ograniczeń czasowych i na wszystkich znanych w chwili zawarcia niniejszej umowy polach eksploatacji audiowizualnej i poza-audiowizualnej zgodnie z zapisami ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych Dz.U. 1994 Nr 24 poz. 83.
;)
Leniwiec Literacki
Hikikomori

4
Herman pisze:Ale że dyskwalifikacja młodych na początku... To mi się nie podoba.
Fakt że słabo, ale z tymi prawami majątkowymi to już na głowę upadli z bardzo wysoka... Pierwszy raz mi się przydarzyło przeczytać coś takiego w regulaminie. Cwaniaki chcą praktycznie "na wieczność" zatrzymać prawa majątkowe laureatów :-O Nagrody nagrodami, ale mnie Polskie Muzy (organizatorzy! :-D) jakoś nie natchnęły do udziału w tym konkursie.

5
padaPada pisze:bez ograniczeń czasowych i na wszystkich znanych w chwili zawarcia niniejszej umowy polach eksploatacji audiowizualnej i poza-audiowizualnej
Bezczelność XD. To już jest jawna kpina i zastanawiam się, czy ktokolwiek się na to nabierze.
"Siri was almost sixteen. I was nineteen. But Siri knew the slow pace of books and the cadences of theater under the stars. I knew only the stars." Dan Simmons

6
BMF pisze:
padaPada pisze:bez ograniczeń czasowych i na wszystkich znanych w chwili zawarcia niniejszej umowy polach eksploatacji audiowizualnej i poza-audiowizualnej
Bezczelność XD. To już jest jawna kpina i zastanawiam się, czy ktokolwiek się na to nabierze.
Co znaczy "nabierze"? Przecież to jest oficjalny zapis w regulaminie, zrozumiały, a nie maleńką czcionką. Tu nie ma nic nieetycznego. To nie jest oszustwo. Więc nie tyle "nabierze" co raczej "zgodzi się". A jeśli ktoś nie zna prawa, to już nie problem organizatora.
Leniwiec Literacki
Hikikomori

7
To niemoralne. To pewne, ale co w dzisiejszym konsumpcyjnym świecie jest moralne? :///

Miałem brać udział, póki nie przeczytałem tego punktu. Wieć of kors, nie wezmę udziału nawet jakby dawali nagrodę 100k pln. Z zasady. Trzeba szanować innych ludzi i ich trud włożony w stworzenie dzieła. Trzeba też szanować siebie.

Także dla mnie nie ma opcji.

Szkoda że pojawiają się w ogóle takie konkursy :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”