49
padaPada, wielkie gratulacje :D
I gratki dla wszystkich pozostałych finalistów raz jeszcze. Znam niestety wszystkich tylko po nickach, więc nawet nie wiem, kto co jeszcze zgarnął - chwalcie się :D
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

50
Gratulacje dla Wielkiego Wygranego i eworma (człowiek browara idzie kupić a w międzyczasie towarzysz znika!).
ancepa pisze:Czy jeszcze ktoś z Wery??
Ja. Nagroda specjalna... czekajcie, jak to było... Weryfikatorium ;) Nieśmiertelnik jest naprawdę fajny!

PS. Uratowaliście mi skórę. Powiedziałem dziewczynie, że jak nic nie ugram to do końca roku porzucam pisanie i zajmę się czymś pożytecznym. Niedoczekanie ;)

52
Tak, WK to ja, i tak, zniknąłem zbyt szybko, ale cóż robić, gdy rodzinka wraca do Lublina, wraca z nią i eworm.
Dzięki za gratki i right back at you. uthModar.
PS. Uratowaliście mi skórę. Powiedziałem dziewczynie, że jak nic nie ugram to do końca roku porzucam pisanie i zajmę się czymś pożytecznym. Niedoczekanie ;)
Na przyszłość nie gadaj takich bzdur, tylko pisz. ;]

EDIT:
ancepa pisze:Hm... Żadnych dziewczyn na podium? Jak to?!
Akordingując do Fauxa, w całym finale płeć piękna miała tylko trzy przedstawicielki.
eworm pisze:
Babcia|Ewa2|Ex aequo|Genialne dziecko

53
Gratulacje Chłopaki, Dziewczyny - do roboty!
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

54
Brawo eworm i uthModar!
Godną reprezentację miało Wery, naprawdę :D

A co do braku dziewcząt... Cóż, pora wziąć się do roboty i tym razem napisać coś porządnego i nie na ostatnią chwilę :P
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

55
Dołączam się i ja z gratulacjami dla zwycięzców. Brawo, chłopaki!

uthModar - to się nazywa palec losu. Zadziałał we właściwej chwili :D
Ja to wszystko biorę z głowy. Czyli z niczego.

57
Gratulacje! Będzie można gdzieś przeczytać nagrodzone opowiadania?
Opowiadaj. Zachowaj rytm i opowiadaj. Mów o swoich klęskach, niespełnionych marzeniach, pierwszych miłościach, o dniu, kiedy miałeś wszystkiego dość, o tej jedynej, dla której chciałeś się zabić, o tym że nie wszystko ci się udaje. Ja będę słuchał. A potem spiszę historię twojego życia.

60
Dotarłam do domu, więc spieszę z gratulacjami dla zwycięzców. Mam nadzieję, ze kiedyś uda mi się przeczytać Wasze opowiadania!
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

61
Dorapo, ale Ty też byłaś w dwudziestce, prawda? A jury twierdziło, że cała dwudziestka jest na poziomie drukowalnym, więc ja mam nadzieję, że i Ciebie będzie można poczytać (ciekawość mnie żre - teksty pP i Eworma już trochę znam, ale pozostali - tajemnica dla mnie).
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”