61

Latest post of the previous page:

Dorapo, ale Ty też byłaś w dwudziestce, prawda? A jury twierdziło, że cała dwudziestka jest na poziomie drukowalnym, więc ja mam nadzieję, że i Ciebie będzie można poczytać (ciekawość mnie żre - teksty pP i Eworma już trochę znam, ale pozostali - tajemnica dla mnie).
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

62
Słowa: "poziom drukowalny" to chyba jakaś mantra... A opowiadanie (chyba mogę już nim dysponować) - sama nie wiem, co z nim zrobić... jakie znaczenie dla wydawcy ma, że było w finale HW? Wiem, wiem, Smurf Maruda ze mnie, ale mam dziś wielkiego kaca i bolą mnie nogi. A choinka przed Zamkiem jest zarąbista.

[ Dodano: Nie 11 Gru, 2011 ]
Dodam, ze eowrm i jego siostra - jakby skórę zdarli, toczka w toczkę takie same.
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

64
A i owszem, mam. Starość, nie radość :)
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

65
Zresztą to zależy, którą siostrę masz na myśli, bo byłem z dwiema, ale zapewne chodzi Ci o starszą, która pozwoliła sobie wejść na schodki podczas części nieoficjalnej...?

A na stronie pojawiła się punktacja dwudziestki! :]
eworm pisze:
Babcia|Ewa2|Ex aequo|Genialne dziecko

66
I co? Nie do końca nie widzę... Coś tam dostrzegam. :P

68
Nie jest źle? Żadna nie została nagrodzona.

Oczywiście, żeby nie było - niczego w tym nie upatruje. Żadnych feministycznych bla, bla, bla... ;)

70
Ranking końcowy średnio mnie ucieszył :P Dziękuję Lan, że postanowiła nagrodzić właśnie mój tekst. Czyli komuś się jednak podobało ;) Teraz czas na Otulonych!

71
Ja - w postaci zielonej bestii - gratuluję wszystkim i uroczyście obiecuję doczłapać do szacownego grona w następnej edycji!

Może w końcu wyślę tekst (i jeżeli zachowa się tendencja wzrostowa) kiedyś dotrę na ekhm... szczyt :).

Jeszcze raz: Gratuluję i otwarcie przyznaję się do podziwu, ba, zazdrości* :].

*Mam nadzieję, że tej dobrej - motywującej do pracy.

72
Gdy tylko je porozsyłamy po magazynach i dostaniemy odpowiedź pozytywną (kapitan Jack Skowrow zapewniał, że nie ma innej opcji) po paru miesiącach. X3
A mi się ubzdurało, że nagrodzone opowiadania pojawią się w Qfancie, ale to chyba nie ten konkurs. W takim razie raz jeszcze gratki, no i wysyłajcie, niechaj Was drukują!

73
Już się tłumaczyłem na forum Qfanta, wytłumaczę się i tu ze spóźnionej radości i gratulacji. Dopiero dziś mogę pogratulować wielkiem zwycięzcy i wszystkim wyróżnionym i nagrodzonym.
Wielkie brawa, świetnie być wśród Was! (szkoda, że jedynie wirtualnie, ale cóż...)
Try to shake it loose, cut it free, just let it go, get it away from me.

74
Chciałbym jeszcze raz pogratulować serdecznie wszystkim finalistom!
A nie czynię tego bynajmniej z obowiązku. Wasze praca miały duszę i urok. Wspaniale było je czytać, nie znając jeszcze autorów, mając jedynie przeczucie, że nie raz przyjdzie się spotkać w przyszłości na księgarskich półkach ;)

Coś się skończyło, coś zaczęło. Teraz życzę Wam uporu i tej odrobiny szczęścia, które zawsze się trafi, jeśli dać mu szansę :)

75
UthModar Twój tekst miał bardo fajnie poprowadzoną narrację, uśmiałam się przy nim jak rzadko. Może rzeczywiście - przynajmniej jak na mój gust - był miejscami zdecydowanie zbyt wulgarny, ale i tak zasługiwał na nagrodę. Dlatego go wybrałam.

P.S. sprawdzałam Twój tekst nie tylko na sobie, więc masz pewność, że nie tylko mi się podobał :P

P.P.S. gratulowałam wszystkim oficjalnie na gali, ale i tak mogę pogratulować tutaj :) Gratulacje!
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

76
Obawiałem się, że "Dialektyka noża" nie każdemu się spodoba właśnie ze względu na miejscami bardzo wulgarny humor. Czego to bym nie dał, żeby zobaczyć miny jurorów podczas lektury :D Teraz właściwie nie wiem, co zrobić z tekstem, bo już mi z jednej redakcji dali odpowiedź, że co prawda potrafię pisać, ale może podeślę im coś innego ;)

Cieszę się, że się uśmiałaś - to najbardziej się liczy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”