Konkurs literacki - Nadszaniec Fantastyki 2013 -

1
Konkurs odbywa się w ramach Zamojskich Spotkań z Fantastyką. Jego organizatorem jest Zamojskie Stowarzyszenie Kulturalne „Czerwony Smok”.

Konkurs ma charakter otwarty.

Pracą konkursową jest opowiadanie o objętości do 2 stron formatu A4 (Times New Roman 12). Tematyka opowiadań powinna dotyczyć podróży w czasie.

Do konkursu można zgłaszać teksty, które nie były wcześniej publikowane.

Prace można zgłaszać do 25 sierpnia 2013 r.

W konkursie zostaną przyznane następujące nagrody:
♦ Literacki Puchar Czerwonego Smoka,
♦ nagrody książkowe,
♦ koszulka konwentowa,
♦ darmowe wejściówki na konwent,
♦ publikacja w gazecie Skafander (5000 egzemplarzy wydawanych na terenie byłego województwa zamojskiego) oraz w informatorze konwentowym.

Regulamin: https://www.dropbox.com/s/un6xk6c8shk7w ... 13%20I.pdf
Nie jest naj­ważniej­sze, byś był lep­szy od in­nych. Naj­ważniej­sze jest, byś był lep­szy od sa­mego siebie z dnia wczorajszego. - Mahatma Gandhi

"tylko grafomani nie mają żadnych wątpliwości odnośnie swojej tfurczości" - Navajero

4
Ahhh coś dla mnie! Krótka forma - perfect :)

Podróże w czasie to co prawda nuda ale zrobię z tego coś ciekawego :)
"Optymizm to obłęd dowodzenia, że wszystko jest dobrze kiedy nam się dzieje źle "

6
Gorzej jeśli autorzy regulaminu mieli na myśli dwie strony znormalizowanego maszynopisu... :)
Nikt nie kupi powieści urban fantasy, żeby w środku znaleźć polskie kino moralnego niepokoju.
by Bel

8
ida pisze:Gorzej jeśli autorzy regulaminu mieli na myśli dwie strony znormalizowanego maszynopisu... :)
Jest tylko podana wielkość czcionki - jeśli w regulaminie nie padają słowa "2 strony maszynopisu znormalizowanego" to jakikolwiek tekst napisany czcionką Times New Roman rozmiar 12 nieprzekraczający 2 stron się kwalifikuje.
Poza tym, dostałem potwierdzenie przyjęcia tekstu do konkursu, więc domyślam się, że nie mieli zastrzeżeń :)

[ Dodano: Pon 27 Maj, 2013 ]
Erythrocebus pisze:O kurczę, mój tekst o duszy idealnie by się nadał.. :P

Kod: Zaznacz cały

4 (...) Utworami konkursowymi nie mogą być teksty, które w całości
lub we fragmentach były publikowane w którymkolwiek z mediów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”