Konkurs Literacki Miasta Gdańska im. Bolesława Faca za 2013

1
"Organizatorem konkursu jest Prezydent Miasta Gdańska.

Konkurs ma charakter otwarty. Jest adresowany do członków literackich stowarzyszeń twórczych i autorów niezrzeszonych.

Konkurs obejmuje swoim zakresem poezję, prozę i esej.
Uczestnicy mogą zgłaszać zestawy oryginalnych wierszy o objętości od 2 do 3 arkuszy wydawniczych, powieści, zbiory opowiadań, zbiory esejów. Tematyka utworów może być dowolna.

Miasto Gdańsk sfinansuje wydanie zwycięskiej pracy w nakładzie 1000 egz. Do dyspozycji Miasta zostanie przekazanych 250 egz., zwycięzca otrzyma 750 egz.

Termin nadsyłania prac upływa 30 listopada 2013 r."

http://www.gdansk.pl/kultura,858,25259.html
Nie jest naj­ważniej­sze, byś był lep­szy od in­nych. Naj­ważniej­sze jest, byś był lep­szy od sa­mego siebie z dnia wczorajszego. - Mahatma Gandhi

"tylko grafomani nie mają żadnych wątpliwości odnośnie swojej tfurczości" - Navajero

Re: Konkurs Literacki Miasta Gdańska im. Bolesława Faca za 2

2
Uczestnicy mogą zgłaszać zestawy oryginalnych wierszy o objętości od 2 do 3 arkuszy wydawniczych, powieści, zbiory opowiadań, zbiory esejów. Tematyka utworów może być dowolna.

Tylko zestaw wierszy ma mieć objętość 2-3 arkuszy wydawniczych, czy to dotyczy również powieści i zbiorów esejów lub opowiadań? Z treści to nie wynika wprost, a wręcz sugeruje, że ograniczenie objętości dotyczy tylko wierszy. 120 tys. znaków na powieść lub zbiór opowiadań to trochę mało, nie sądzicie?

Zna ktoś jakiegoś maila, na jaki by można napisać i zapytać?

3
Nie wiem czy nie jestem ślepy ale termin nadesłania pracy był podany 30 kwiecień 2013 r. Aby było śmieszniej regulamin zamieszczono 25 kwietnia... Ha ha ha Ktoś chciał być pewnym wygranej czy co???
Władysław "Naturszczyk" Zdanowicz

4
Data 30 kwietnia - to data ogłoszenia konkursu, a nie data przesłania prac.
Jak wydam, to rzecz będzie dobra . H. Sienkiewicz

5
Masz rację doczytałem się, że prace można wysyłać do 30 października. No to panowie i panie do pracy ;-)
Władysław "Naturszczyk" Zdanowicz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”