2
padaPada, ogłoszenie (i zakrztuszenie) już było, ale zostało usunięte przez Górę. ;)
www.huble.pl - planszówki w klimacie zen!

4
Zostało wyrażone oburzenie, że chomikuj.pl szkodzi rynkowi wydawniczemu (co zresztą jest prawdą) i jest to co najmniej niedorzeczne, że serwis, który zezwala na pobieranie pirackich ebooków organizuje taki konkurs :)
„Przekupić można każdego. Tyle, że jedni cenią się bardziej, drudzy zaś mniej.”

6
Cholera, przełknąłbym nawet, bo może chomiczarnia chce wkroczyć w e-bookowy biznes, a ma zaplecze do tego typu działań.
Ale konieczność "promocji własnego opowiadania na serwisie chomikuj, w celu zwiększenia swoich szans na wygraną" mnie rozwaliła.
Jak nie konta, punkty i rankingi, to promocja własnego tekstu.
Już nie ma zwykłych konkursów, w których jakość tekstu jest jedynym czynnikiem wpływającym na zwycięstwo/przegraną?

Pozdrowienia,

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

7
Ja już raz się zakrztusiłam i poprosiłam o wyrzucenie tego ogłoszenia. To niedorzeczne, żeby piracki serwis proponował konkurs literacki. To tak, jakby sąsiad podkradał Ci jabłka z drzewa, a na dożynki zaproponował, by ustawić stoisko z jabłecznikiem, na który możesz wstawić swoje ciasto.
(Ale kulinarne porównanie...) :)
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

8
O, Zwierz popkulturalny wśród jurorów! :)

Dorapo, w konkursie możemy nie startować, ale warto wiedzieć, co w trawie piszczy :) 'Natomiast gdy chodzi o zasady konkursu, mam podobne zdanie, jak Godhand.
Między kotem a komputerem - http://halas-agn.blogspot.com/

9
Pomijając aspekt etyczny, nie wiem czy jest się o co bić, IMO istnieją ( przynajmniej) dwa problemy: absurdalny regulamin promujący chyba bardziej marketingowców niż normalnych autorów i kwestia organizatora. Biorąc pod uwagę dotychczasowe stosunki wydawcy - chomik, konkurs będzie pewnie obserwowany nie tylko przez pisarzy in spe. I całkiem możliwe, że nazwisko zwycięzcy zostanie zakarbowane na redakcyjnych dubeltówkach... A i fakt uczestnictwa w takim konkursie raczej nie będzie ozdobą biogramu.
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

10
Navajero, myślę, że przesadzasz z czarnowidztwem, ale to tylko moja opinia. To z resztą nie jest ważne. Nie to jest przełomowe w tym konkursie.

Chomikuj jest jedynym graczem w tym kraju, który może szybko zmienić podejście ludzi do płacenia za ebooki. Oni zresztą mają już wypracowany sensowny program dla wydawców, szkoda tylko, że nie wiemy czy to działa. Tu musieliby się wypowiedzieć ci, którzy z nimi współpracują. Jednak pewnie nie dowiemy się szybko, bo większość tradycyjnych wydawców będzie na ten temat milczeć, nawet jeśli współpracują.

Co do samego konkursu, mam podobnie mieszane uczucia co do nachalnej autoreklamy.
Leniwiec Literacki
Hikikomori

11
padaPada pisze:Navajero, myślę, że przesadzasz z czarnowidztwem, ale to tylko moja opinia.

Ja niczego nie twierdzę kategorycznie, raczej się zastanawiam nad tymi kwestiami. Nb. ciekawe czy masz zamiar wziąć w tym udział, czy tylko namawiasz innych?
padaPada pisze:Chomikuj jest jedynym graczem w tym kraju, który może szybko zmienić podejście ludzi do płacenia za ebooki. Oni zresztą mają już wypracowany sensowny program dla wydawców, szkoda tylko, że nie wiemy czy to działa.
Ciekawe w jaki sposób mieliby zmienić podejście ludzi do płacenia za ebooki? Namawiając do uczciwego kupowania zamiast darmowego ściągania jako znany autorytet moralny w tej dziedzinie? :D I jaki program dla wydawców? Jaki wydawca chciałby współpracować z Chomikuj? Moja nie rozumieć massa, massa musieć to wyjaśnić moja :P
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

13
To znaczy, massa, będzie teraz tak, że chomikuj oczyści swoje bazy z ukradzionych utworów, pozycji naukowych? Wystosuje do okradzionych listy pokutne i zaproponuje stosowną rekompensatę? Rozda w zamian chomicze łapki?
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

14
Natasza pisze:To znaczy, massa, będzie teraz znaczyło, że chomikuj oczyści swoje bazy z ukradzionych utworów, pozycji naukowych? Wystosuje do okradzionych listy pokutne i zaproponuje rekompensatę? :D
A to już by trzeba zapytać chomików. :)

W każdym razie to oni, jako największy gracz na tym "rynku", mają najwięcej do powiedzenia.
Leniwiec Literacki
Hikikomori

15
Iiii tam
Ubrał się diabeł w ornat i na mszę dzwoni ;)
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)
Zablokowany

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”