WSPOMNIENIE

1
TO BYłA PIEKNA CHWILA

GDY NA SWEJ DRODZE CIE SPOTKAłAM

I CHOCIAZ BYłAM BARDZO MłODA

JUZ WTEDY DOBRZE WIEDZIAłAM

żE TO TEN JEDYNY NA ZAWSZE

JEDNAK ZYCIE PLATA

CZASEM PLANY NASZE

KILKA GłUPICH SłóW , GESTóW

I JUZ NIE MOZNA PRZEJśC DZIELąCEGO MOSTU

BYLIśMY ZBYT DUMNI, WSTYDLIWI

BY BYC DLA SIEBIE CHOCIAZ ZYCZLIWI

DZIś OBOJE MAMY SWOJE RODZINY

W NICH SWOJE NIBY SZCZęśCIE WIDZIMY

A CZASEM MYSLE O TOBIE

WYRZUCAM W ZłOśCI SOBIE

żE MOGłAM COś ZROBIC A NIE ZROBIłAM

żE GłUPIA BYłAM ZE CIE STRACIłAM

LECZ żYC MUSZE BEZ CIEBIE

CHOCIAZ TAK TRUDNOżYC OBOK SIEBIE
OLIWIETTA

2
JEDNAK ZYCIE PLATA

CZASEM PLANY NASZE
życie płata plany?! że co? Płatać to można figle.

Z tematu może i dałoby się coś ciekawego zrobić, jednak Twoje wykonanie jest strasznie marne i zupełnie nie zachwyca. Wybacz pytanie, ale ile masz lat? Pisałaś, że masz dwójkę dzieci, ale ten wiersz brzmi raczej jak napisany przez któreś z nich, a nie przez osobę dorosłą. Brzmi jak tekst piosenki disco polo, zabrakło tylko "lalala, o bejbe". Naprawdę marnie...

PS: WYłąCZ TEGO CAPS LOCKA NA MIłOść BOSKą!

3
No to lecim.

Najpierw forma.

- liczba sylab w poszczególnych wersach u Ciebie wygląda tak: 7, 9, 9, 8, 9, 6, 6, 8, 12 (!)... itd. A wszędzie powinna być taka sama albo chociaż w jakimś określonym schemacie. W związku z czym wiersz jest totalnie nierytmiczny.

- rymy... no nie powiem, żeby było szczególnie wyszukane: tobie-sobie, siebie-ciebie :? Czasem w ogóle ich nie ma.

Treść

banalna do granic możliwości. Temat naprawdę ciekawy, można by o nim znacznie piękniej napisać. Te zwroty i sformułowania są naprawdę dziecinne. Myślisz, że nie da się ładniej powiedzieć "głupia byłam, że cię straciłam"?

Nie, nie uwzięłam się, nie chciałam być gołosłowna. I może teraz do Ciebie dotrze, co robisz źle.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poezja rymowana”