Wróć do mnie znowu weź mnie w ramiona,
Twych pocałunków jestem spragniona
daj mi rozkoszy zaznać znów z Tobą
będę Cię chłonąć całą osobą
dam Ci to samo co ofiarujesz,
czuję to samo co i Ty czujesz.
Jesteś szalony... a ja spragniona,
w Twoich ramionach znowu chcę konać...
w rytm Twego serca chcę szeptać słowa-
pieść moje ciało-jestem gotowa...
jak wosk się topię,mruczę jak kotka,
bo Twa pieszczota jest taka słodka
Twój oddech szybki i pot słonawy...
to jest smak sexu słodko-gorzkawy...
2
Blokuję za niezgodność z regulaminem Poetyfikatorium. Zapraszam do zapoznania się z nim.
edit:
Odblokowałam. Mam nadzieję, że więcej wpadek regulaminowych nie będzie
Pozdrawiam
edit:
Odblokowałam. Mam nadzieję, że więcej wpadek regulaminowych nie będzie

"To, co poczwarka nazywa końcem świata, reszta świata nazywa motylem." Lao-Cy, Księga Drogi i Cnoty
"Litterae non erubescunt." Cyceron
"Litterae non erubescunt." Cyceron
3
To tylko rymowanka, nie prawdziwy wiersz rymowany. Wszystko podane na tacy, a zapis odstrasza - brak spacji, nadużywanie wielokropków, które zupełnie nie pasują do wymowy wiersza (bo p.l. wygląda mi na radosną, szczęśliwą osobę). Interpunkcja i używanie wielkich liter bez sensu. Rymy - częstochowa jak nic. Nie rozumiem zapisu "sexu", czy to mówi jak obcokrajowczyni? Dlaczego nie "seksu"? Zaimki z małej - to nie list ani wiersz dla konkretnej osoby.
Dwa razy jest "znowu" i raz "znów" - zdecydowanie za dużo.
Pomysł - nie widzę. Banał, banał i jeszcze raz banał.
Pozdrawiam
Patka
Powtarzasz się, a w poezji to zbrodnia. W prozie zresztą też.diablica68 pisze:Twych pocałunków jestem spragniona
daj mi rozkoszy zaznać znów z Tobą
będę Cię chłonąć całą osobą
dam Ci to samo co ofiarujesz,
czuję to samo co i Ty czujesz.
Jesteś szalony... a ja spragniona,
Dwa razy jest "znowu" i raz "znów" - zdecydowanie za dużo.
Pomysł - nie widzę. Banał, banał i jeszcze raz banał.
Pozdrawiam
Patka
4
Po pierwsze-ten wiersz powstał dla konkretnej osoby-jest napisany na podstawie moich odczuć ,a to co m i wytknęłaś to jest pomyłka-miało być- ''jestem gotowa''.
Mozę i Częstochowa ale napisana po przeżyciu takiej nocy-tyle na ten temat.Wiersz dotyczy konkretnej osoby i konkretnego wydarzenia....
Mozę i Częstochowa ale napisana po przeżyciu takiej nocy-tyle na ten temat.Wiersz dotyczy konkretnej osoby i konkretnego wydarzenia....
Bo w oczach tkwi siła duszy....
5
E, chodzi o powtórzenie, że za jedno "spragniona" powinno być "gotowa"? To i tak powtórka będzie, bo później też masz takie słowo.
Wiersz nadal mi się nie podoba, a po tłumaczeniach autorki - jeszcze bardziej. Współczuję temu (tej?), dla której ta rymowanka została napisana...
To dlaczego jest na forum?diablica68 pisze:Po pierwsze-ten wiersz powstał dla konkretnej osoby
Wiersz nadal mi się nie podoba, a po tłumaczeniach autorki - jeszcze bardziej. Współczuję temu (tej?), dla której ta rymowanka została napisana...
6
Gdyż mój facet mi na to pozwolił-jest napisany przeze mnie,wiec skoro mam pozwolenie od mojego partnera,to czemu nie??
Zrozum że to co pisze jest zawsze osobiste....tak mam. Janusz Szuber napisał o moim pisaniu-'pamiętnik pisany wierszem' pisałam o tym w dziale ''przedstawiam się''
Zrozum że to co pisze jest zawsze osobiste....tak mam. Janusz Szuber napisał o moim pisaniu-'pamiętnik pisany wierszem' pisałam o tym w dziale ''przedstawiam się''
7
A kto to jest Janusz Szuber i co mnie on obchodzi? Nie wiem, może teraz wykazuje się ignorancją, ale twoja próba obrony jest... kiepska?
Nie rozumiem pokazywania wierszy wszystkim, które są dla kogoś, szczególnie jeżeli są wyjątkowo kiepskie (chociaż pewnie twój facet był zachwycony, nawet się nie dziwię). Ale co inni mają z tego wiersza? Nic, no chyba że chodziło o pokazanie, jak nie należy pisać poezji rymowanej. Na plus jedynie, co wcześniej nie napisałam, bo nie chciało mi się liczyć sylab, że trzymasz się jednej ich liczby, czyli jakiś rytm jest.
Nie rozumiem pokazywania wierszy wszystkim, które są dla kogoś, szczególnie jeżeli są wyjątkowo kiepskie (chociaż pewnie twój facet był zachwycony, nawet się nie dziwię). Ale co inni mają z tego wiersza? Nic, no chyba że chodziło o pokazanie, jak nie należy pisać poezji rymowanej. Na plus jedynie, co wcześniej nie napisałam, bo nie chciało mi się liczyć sylab, że trzymasz się jednej ich liczby, czyli jakiś rytm jest.
8
Janusz Szuber-sanocki poeta ma na koncie wydane tomiki-nie mam zamiaru się z tobą kłócić....poszperaj za informacjami o nim w internecie.
[ Dodano: Czw 20 Sie, 2009 ]
http://pl.wikipedia.org/wiki/Janusz_Szuber
[ Dodano: Czw 20 Sie, 2009 ]
http://pl.wikipedia.org/wiki/Janusz_Szuber
9
Pokój między chrześcijany, albo do offtopu poetyckiego!
Wiersz faktycznie został napisany, według mnie, rymem częstochowskim. Niewyszukanym. Diablico każdy wiersz to uczucia przekute w słowa, nie uważasz? Więc nie ma co się sprzeczać i argumentować w ten sposób. Po to wystawiasz utwory tutaj, nieprawdaż? By usłyszeć opinie innych.
O utworze. Jak już napisała Patka rym częstochowski. Tłumaczyć chyba nie trzeba. Nie zniżyłbym tego do rangi rymowanki, ale też nie znobilitowałbym do rangi poezji. Gdzieniegdzie zapowiada się ciekawie, ale uważam, że brak większego pomysłu w utworze zmarnował jego potencjał. A potencjał jakiś jest.
Rytm nierówny. Policz sylaby w wersach. Czyta się poprawnie, ale mimo to lepiej, żeby czytało się dobrze.
Szaraczek moim zdaniem. Coś tam w nim drzemie, ale to tylko szaraczek.
Podobało się odrobinkę.
Pozdrawiam.
Wiersz faktycznie został napisany, według mnie, rymem częstochowskim. Niewyszukanym. Diablico każdy wiersz to uczucia przekute w słowa, nie uważasz? Więc nie ma co się sprzeczać i argumentować w ten sposób. Po to wystawiasz utwory tutaj, nieprawdaż? By usłyszeć opinie innych.
O utworze. Jak już napisała Patka rym częstochowski. Tłumaczyć chyba nie trzeba. Nie zniżyłbym tego do rangi rymowanki, ale też nie znobilitowałbym do rangi poezji. Gdzieniegdzie zapowiada się ciekawie, ale uważam, że brak większego pomysłu w utworze zmarnował jego potencjał. A potencjał jakiś jest.
Rytm nierówny. Policz sylaby w wersach. Czyta się poprawnie, ale mimo to lepiej, żeby czytało się dobrze.
Szaraczek moim zdaniem. Coś tam w nim drzemie, ale to tylko szaraczek.
Podobało się odrobinkę.
Pozdrawiam.
"Życie nas mija i patrzy ze śmiechem,
Jak nad zagadką stoimy bezradnie,
Jak złotą piłką bawimy się grzechem,
Czas przeklinając, co sny nasze kradnie."
Jak nad zagadką stoimy bezradnie,
Jak złotą piłką bawimy się grzechem,
Czas przeklinając, co sny nasze kradnie."
10
Ja wolałbym erotyk pisany bardziej subtelnym językiem bo przy prostym samo uczucie i namiętność sprowadza się tylko do jakiegoś fizycznego przeżycia a zapewne było to coś znacznie więcej. No i rymy zbyt banalne spłaszczają coś co powinno być głębokie. Początek jeszcze jako taki ale od połowy rymy zabijają sedno. Poza tym zbyt niedopracowany pod względem interpunkcji itp. Ale próbuj dalej, unikaj prostych rozwiązań a może coś z tego będzie 

Te nie pachnące żadnym nozdrzom -
cudowne, purpurowe kwiaty;
ta woda, której nikt nie pije,
ten wiatr nad pustką mgieł skrzydlaty...
...och! tam jedynie dusza żyje!
cudowne, purpurowe kwiaty;
ta woda, której nikt nie pije,
ten wiatr nad pustką mgieł skrzydlaty...
...och! tam jedynie dusza żyje!