Igrzyska Śmierci

1
Czy ktoś czytał?

Właśnie skończyłem trzeci, ostatni tom. Podobno to dla młodziezy, ale sam nie wiem - dość brutalne i jednak chyba zbyt poważne. W każdym razie czyta sie świetnie - nie mogłem się oderwać. Bohaterka nie jest czarno-biała, ma swoje wady. Wydarzenia są logiczne. Wizja dość ponura, choc może oczywista: media rzadzą światem.
Oczywiście, wszystko tutaj upraszczam. Ale seria jest naprawdę interesująca.

Ciekaw jestem opinii kogoś, kto czytał.

2
Przebrnąłem tylko przez pierwszy tom.

Książka akurat dla młodzieży. Idealny cel dorastające nastolatki. Logiki świata i systemu akurat tyle aby nastolatka utożsamiła się z bohaterką bo jak się dłużej zastanowić to idea świata logice się nie oprze.

A że brutalna, nawet nie tak bardzo jak niektóre filmy i gry obecnie.
Wszechnica Szermiercza Zaprasza!!!

Pióro mocniejsze jest od miecza. Szczególnie pióro szabli.
:ulan:

3
Nie wiem czy temat jeszcze aktualny... Czytałam całą trylogie, choć do 3 tomu musiałam przekonywać się dwa razy. Były momenty przeraźliwie nudne, brutalne też, tu się zgodzę, ale jednak ogólnie całość według mnie niezła. W 1 i 2 tomie delikatnie powtarza się schemat, ale zbytnio mi to nie przeszkadzało. Za to zakończenie całkowicie mnie zszokowało, nie wiem może spodziewałam się czegoś równie banalnego jak w pozostałych tego typu książkach. Moim zdaniem kwalifikuje się do literatury młodzieżowej, pomimo niektórych przemyśleń i momentów jak to napisałeś zbyt poważnych. Dzięki temu może zainteresować starszych czytelników. Nie rozumiem tylko zamieszania wokół tej pozycji. Albo może to i lepiej, że stała się taka modna. Nie jest typowym paranormalnym odmóżdżaczem, tak słodkim , że aż mdli, jak większość teraźniejszych bestsellerów dla nastolatków.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Czytelnia”