Patren pisze:ja własnie kompletuje, czekam na przesyłkę z dwoma tomami, potem tylko jeszcze jeden i będzie całość.
no i w wakacje mam zamiar zacząć czytać.
Zazdroszczę wszystkiego, co Cię czeka.

Ja z kolei czekam na wydanie czteropaku tomów 4.5, 5, 6, 7 i potem zamierzam przeczytać wszystko jeszcze raz. Swoją podróż do Mrocznej Wieży skończyłem sześć lat temu... Przez ten czas mnóstwo rzeczy zdążyło zatrzeć się w pamięci, na dodatek "Mroczna Wieża" to powieść tak obfita, zróżnicowana i szalona, że podejrzewam, iż drugie czytanie będzie równie dobre jak pierwsze.

To będzie coś nowego, spojrzeć na wszystkie wydarzenia z innej perspektywy.
A słyszeliście, że będzie kontynuacja "Lśnienia"? Trochę się tego obawiam... Ale z drugiej strony "Wiatru przez dziurkę od klucza" też się obawiałem, a wyszło, jak wyszło.
PS
svj, ciężko kupić wszystkie tomy? Wyczerpał się na któreś nakład?
kompletuje pierwsze wydanie, Albatros.
link przekierowuje do zdjęcia wydania, które kupiłem ostatnio:
http://strefagrozy.blogspot.com/2012/06 ... upy-2.html
powiem tak, na allegro można kupić całość, ale za ok 300 zł w tym wydaniu. ale ja kupiłem kilka tomów osobno, taniej, i teraz czekam na resztę tomów. pewnie wyjdę na tym w sumie jakieś 100 zł taniej - zawsze to do przodu
Albatros faktyczne teraz jakoś na jesień ma wydać kolejny czteropak Mrocznej, ale widziałem, że jakość tych książek jest o wiele gorsza niż poprzednich wydań. widać do zwłaszcza po 4 tomie, najgrubszym. w księgarniach widziałem "nowe" tomy stojące na półkach z popękanymi grzbietami, już tylko od samego przeglądania tej książki.
dlatego też postanowiłem kupić stare, lepsze wydanie.
co do samego Kinga:
polecam książki:
Wielki marsz, Miasteczko Salem, Misery (koniecznie, to naprawdę dobra powieść), Carrie, To
teraz też czytam Desperację - rewelacja to nie jest, ale bywa chwilami ciekawie, zwłaszcza na początku.
klocek Pod kopułą też czytałem, ale w ogóle nie przypadła mi do gustu. wiele osób, z tego co czytałem, narzeka strasznie na zakończenie, cóż, trzeba przyznać, że słusznie. King zrobił sobie chyba jaja z czytelników, bo faktycznie bardzo mocno ono rozczarowuje (choć sam pomysł na powieść bardzo dobry).
[ Dodano: Sro 04 Lip, 2012 ]
taran1123 pisze:Osobiście nie czytałam
Mrocznej Wieży. Jednak jak tylko pójdę do biblioteki to mam zamiar sobie ją wypożyczyć, bo z tego co tu czytałam to książka warta przeczytania.

to nie taka sobie książka, to 7 grubych tomów