121

Latest post of the previous page:

Ja jestem już w połowie "Klamcy 3" :D usmialam się już dobrze, choć troche za mało tu Lokiego.... :(

122
Ja prawie, ale nie do końca, przeczytałam "Panią Jeziora" Sapkowskiego. (Sama się sobie dziwię, że dopiero w wieku 15/16 lat zaczęłam czytać "Wiedźmina")

126
Czytam pierwszą część "Mrocznej wieży" S. Kinga.

Dopiero zaczynam, więc ciężko mi powiedzieć, co o niej sądzę, jednak słyszałam, że pierwsza nie jest najlepsza, a akcja rozkręca się dopiero około trzeciego, czwartego tomu.
"Wierzyłem w to, że kiedyś też poczujesz żar - ten wielki żar, w którym spłonę"

127
Skończyłam niedawno "Chłopaków Anansiego" autorstwa Neila Gaimana, a teraz - żeby nie było mi za dobrze i za łatwo - przebijam się niestrudzenie przez angielskie tłumaczenie "Vendidadu" szukając wzmianek o chorobach.

Od czasu do czasu nieśmiało zerkam ku esejom "O literaturze" Eco.

128
Ja mam stosik książek na biurku, ale zaległem przy "Lodzie" Dukaja (książka fenomenalna, ale dosyć ciężka). Przede mną "Perfekcyjna Niedoskonałość" Dukaja, "Brudnopis" Siergieja Łukjanienki i znalazłem jeszcze "Krew i Złoto" Anne Rice.
Piotr Sender

http://www.piotrsender.pl

130
A no właśnie... Co powiecie o książkach Dukaja? Nie miałem jeszcze okazji niestety choć niejednokrotnie przyciągały moją uwagę te pozycje :D
"Stąpaj ostrożnie,

Stąpasz po marzeniach..."

131
Niestety do tej pory czytałam tylko Czarne oceany i to dość dawno. Dopiero teraz dostałam Lód do pochłonięcia. Po pierwszej lekturze jednak stwierdzam, że bardzo mi pasuje styl i przekaz. Dlatego jestem na tak :)

132
A jakieś charakterystyczne cechy jego twórczości? Sorki, że tak morduję ale lubię wiedzieć o tym co mam przeczytać dosłownie wszystko :P :P
"Stąpaj ostrożnie,

133
Właśnie jestem w połowie "Pozwól, że Ci opowiem..." Jorge Bucaya

Jestem pod wrażeniem. Wielkim. To właściwie książka psychologiczna o metodzie terapii Gestalt, ale zupełnie się tego nie czuje. Składa się z krótkich opowiadań, każde z nich wyposażone jest w bajkę lub przypowieść. Już po pierwszej się wie, że warto czytać dalej.
'ad maiora natus sum'
'Infinita aestimatio est libertatis' HETEROKROMIA IRIDUM

'An Ye Harm None, Do What Ye Will' Wiccan Rede
-------------------------------------------------------
http://g.sheetmusicplus.com/Look-Inside ... 172366.jpg

134
Jeśli ktoś lubi realistyczne opisy, brutalną rzeczywistość z elementami obłędu to polecam "Okręt" Lothara- Guntera Buchheima. Był film, ale nie oddaje nawet 3% nastroju jaki jest w książce :D

[ Dodano: Nie 10 Maj, 2009 ]
Czytałem dwa razy i naprawdę mógłbym jeszcze raz :P :D
"Stąpaj ostrożnie,

136
Choć utknęłam pod stosem różnych poezyj oświeceniowych "na wczoraj", czeka na mnie "Jonathan Strange i Pan Norrel", wzięty z ciekawości w trzech tomach z osiedlowej biblioteki, ruszę go zaraz po tym, jak skończę "Fragile Things" Neila Gaimana. Poza tym chcę (wreszcie) przeczytać "Amerykańskich Bogów", bo to wstyd, że tyle leżą, nieruszeni :roll:
Libri quosdam ad scientiam, quosdam ad insaniam deduxerunt.

Wróć do „Czytelnia”