331

Latest post of the previous page:

Wczoraj dokupiłam sobie jeszcze Upadłych Lauren Kate. Po przeczytaniu pierwszych stron myślałam, że to kolejna wersja Zmierzchu, ale kiedy przeczytałam, że główna bohaterka przebywa w poprawczaku, od razu zmieniłam zdanie :)
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake

334
Luarrah pisze:Upolowałam. Udało się. :) Lśnienie S. King.
grejt - czytaj, bo warto. A, zresztą... Przecież już o tym mówiłem.

337
Dlaczego osławiona? O "Rage" można powiedzieć, że to osławiona powieść, ale "Carrie"?
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.

338
Sir Wolf pisze:Dlaczego osławiona? O "Rage" można powiedzieć, że to osławiona powieść, ale "Carrie"?
Bo osławiona. Tyle.

340
Joe pisze:Bo osławiona. Tyle.
Nie może być "osławiona bo osławiona". Chwalić można na podstawie gustu, krytykować można na podstawie gustu, ale jeśli twierdzisz, że powieść jest osławiona, musisz podać jakieś zło, które wyrządziła światu, podobnie jak "Rage" przyczyniła się do szkolnych strzelanin.
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.

341
Sir Wolf pisze:
Joe pisze::
Bo osławiona. Tyle.
Nie może być "osławiona bo osławiona". Chwalić można na podstawie gustu, krytykować można na podstawie gustu, ale jeśli twierdzisz, że powieść jest osławiona, musisz podać jakieś zło, które wyrządziła światu, podobnie jak "Rage" przyczyniła się do szkolnych strzelanin.
A co ja, kolego, mam cie w dowodzie?
Nie mam najmniejszego zamiaru z toba polemizować.

342
Nie musisz ze mną polemizować. Ale skoro twierdzisz, że "Carrie" okryła się złą sławą, to chciałbym się dowiedzieć, dlaczego.

343
W ramach odświeżania sobie Pratchetta i odprężenia prawie-wakacyjnego zaczynam "Prawdę", wcześniej połknięte zostały "Świat finansjery" i "Niewidoczni Akademicy" (jak widać, mam dość swobodne podejście do pojęcia "kolejność tomów").
Lecą świetliki, lecą...

345
Pustynna Włócznia Petera V. Bretta, czyli kontynuacja mojego ukochanego Malowanego człowieka. Dwa słowa - totalna magia. Facet ma talent do pisania, nie ma co. ;)
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake

Wróć do „Czytelnia”