361

Latest post of the previous page:

Darkling pisze:Joe, powiedz, czy King przypadkiem nie ma skłonności do zbędnego patosu i opisów (choć zdarzają mu siędoprawdy genialne)
Dużo nie powiem, bo i ekspertem ni jakim nie jestem.
Są takie momenty - nie przeczę. Ale to tak sakramencko kręci. I dla mnie właśnie w tym miejscu wygrywa. Znacząco wygrywa.

362
Haha, a ja se dziś zakupiłam Wieczną miłość J.R. Ward, czyli trzecią część mojego ukochanego Bractwa Czarnego Sztyletu :D
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake

363
Jeffery Deaver - Przydrożne krzyże
"Zabijanie dla pokoju jest jak pieprzenie się dla cnoty." — Stephen King, Serca Atlantydów

364
W przypływie chęci oderwania się na chwilę od ciężkich lektur - "Kolor Magii" Pratchetta.
Miłości jestem posłuszna i szczęściu się nie opieram!
I czuję twoją pieszczotę i coraz bardziej zanikam,
I czuję twe pocałunki i coraz bardziej umieram.

Rok nieistnienia B. Leśmian

365
A ja właśnie wracam z Empiku zaopatrzona w "Piękne istoty", czyli 1 tom Kronik Obdarzonych autorstwa Kami Garcii i Margaret Stohl :D Moja przyjaciółka twierdzi, że to najlepsza książka na świecie i powoli zaczynam jej w to wierzyć :D

– William Blake

366
Ja właśnie kończę czytać "Cień wiatru" Carlosa Ruiza Zafona.
+Ciekawy pomysł
+Fajne postacie
+Interesujące miejsca
+/- W książce pojawia się mnóstwo wątków, ale przy czytaniu opinii na temat tej książki natknąłem się na stwierdzenie, że na końcu powieści wszystkie się ładnie ze sobą łączą. Cóż, czekam na zakończenie...
- Jak dla mnie zbyt dużo wulgaryzmów. Rozumiem, że można gdzieś wrzucić jakieś przekleństwo, żeby pokazać wyraziście postać, podnieść napięcie itp, ale w tej książce aż się roi od nich i to jak dla mnie występują w miejscach, w których są niepotrzebne
- Czasami gubię się wśród natłoku imion. Bohaterów w tej książce jest tylu, że nie mogę ich zapamiętać...

Mimo tych drobnostek, książka jest ciekawa i polecam każdemu.

367
Trudi Canavan - Ostatnia z dzikich. Osobiście bardziej podoba mi się Trylogia Czarnego Maga tej autorki, ale ten cykl nie jest najgorszy ;)
"Zabijanie dla pokoju jest jak pieprzenie się dla cnoty." — Stephen King, Serca Atlantydów

368
michalz pisze:Trudi Canavan - Ostatnia z dzikich. Osobiście bardziej podoba mi się Trylogia Czarnego Maga tej autorki, ale ten cykl nie jest najgorszy ;)
O, super, że też to czytasz :) Ja już mam za sobą całą trylogię :P

Wiecie, że za wszystkie moje książki mogłabym se spokojnie sprezentować upragnionego laptopa? :P

– William Blake

369
Tylko?
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.

370
Sir Wolf pisze:Tylko?
No nie, nie tylko... Starczyłoby na laptopa + jeszcze parę książek :P

– William Blake

371
Stając przed regałem fantastyki w Empiku miałam nadzieje wyhaczyć coś jednotomowego, niestety co ciekawsze pozycje były kontynuacjami dłuższych historii.
Ostatecznie wrzuciłam do koszyka Drogę Goblina. W domu okazało się, że to drugi tom...

Kilka stron temu wspomniałam o Gromowładnym. Przyznaje, że byłam ciekawa jak autor poradzi sobie z zawiązaniem kilku rozpisanych wątków naraz. Po 3/4 książki wciąż zastanawiałam się jak ostatecznie wszystko zostanie rozegrane (a to dobrze). Gdy dotarłam jednak do końca stwierdziłam, że kilka pomysłów mogło być lepiej wyeksploatowanych. Sporo też wypełniaczy, a okładka nie oddaje w pełni tego, co ma przedstawiać. Podobał mi się jednak klimat miasta i jego niezwykła otoczka.

373
A ja wciąż czekam na alimenty, które zaś nie dotarły na czas i z nudów pożyczyłam se od mamy Pierścień z krwawnikiem Karla Wagnera. Może wreszcie tym razem doczytam to do końca, bo zawsze, jak to zaczynałam, to zawsze dzień czy dwa potem kupowałam se jakąś książkę i Pierścień... automatycznie szedł w odstawkę.

– William Blake

374
Bardzo ciekawa książka.
Życzę powodzenia :)
"Stąpać po krawędzi, gdzie lęk i strach..."

Muszę uczyć się polityki i wojny, aby moi synowie mogli uczyć się matematyki i filozofii. John Adams.

375
Frank Black pisze:Bardzo ciekawa książka.
Życzę powodzenia :)
Nie dziękuję :P
Muszę przyznać, że trochę dziwna i momentami ciężko się czyta, ale powinnam jakoś dotrwać do końca :)

– William Blake

376
Sagę o Kanie teoretycznie powinno się czytać od "Pajęczyny utkanej z ciemności".

Pewnie dlatego.
"Stąpać po krawędzi, gdzie lęk i strach..."

Muszę uczyć się polityki i wojny, aby moi synowie mogli uczyć się matematyki i filozofii. John Adams.

Wróć do „Czytelnia”