466

Latest post of the previous page:

"Lot nad kukułczym gniazdem" - Kena Keseya - świetna, niezwykle wciągająca powieść.
Zresztą to już klasyka - polecam :)
[...] ...im dłużej panuje cisza, tym trudniej ją przerwać. /S.King/

469
Shogun Clavell James

Pewnie starzy ludzie pamietają serial o tym samym tytule, co to kiedys leciał w TV. To właśnie było na podstawie książki i muszę przyznać, że jest to rewelacyjne czytadło. Nie przeraża nawet perspektywa 1100 stron (prawdziwych a nie "fabrycznych"), a wręcz zachęca.

Autor podobno w usa zwany jest mr bestseller.
Leniwiec Literacki
Hikikomori

471
Jakoś raczej środkowa. Nie wiem jaki debiut. Nie czytałem. Ostatnio poszedł "Instytut". Chyba jego trzecie dzieło. Też w Lampie z nim fajny wywiad jest.

[ Dodano: Sob 11 Gru, 2010 ]
A chyba, że pytasz czy dla mnie. Tak, tylko to czytałem z jego dorobku.
Obrazek

472
Grabarz pisze:
truptutupta pisze:Lśnienie i Jasność to to samo.
Co Ty nie powiesz.
Nie powiem Strzelec Strzałkowski wystrzelił nie celując lecz strzaskał gałąź nie ustrzeliwszy cietrzewia od tyłu po pijaku. ;o)
Żeby nie było offtopu:
"Ręka Mistrza" Kinga - z początku dość standardowa, mam nadzieję, że się rozkręci.
Dobra lektura, IMHO w porównaniu z Pod Kopułą wypada lepiej.

Równolegle do Bezsenności Kinga zacząłem czytać Blaze pióra jego alter ego. Lubię książki Bachmana. Bardzo.
I'll chain you to the truth, for the truth shall set you free
I'll turn the screws of vengeance and bury you with honesty

473
Tegoroczną Gwiazdkę uważam za niezwykle udaną - dostałam od mamy Udrękę Lauren Kate, czyli drugą część cyklu Upadli oraz Śmiertelną klątwę J.R. Ward, czyli piątą część mojego ukochanego Bractwa Czarnego Sztyletu :D
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake

474
Serena pisze:piątą część mojego ukochanego Bractwa Czarnego Sztyletu
To już jest ich pięć? Dżizzz, ja z ledwością przebrnęłam przez pierwsze trzy... Niestety, jeszcze czwartą będę musiała przełknąć, ale na tym koniec. Solennie obiecuję! (BTW jak zobaczyłam, że ich dziesięć w oryginale, to mnie ciarki przeszły)

A ja właśnie czytam sobie:

James Borg Język ciała
Helen McCabe Grajek
Mariusz Wieteska Zielona wyspa
Cierpliwości, nawet trawa z czasem zamienia się w mleko.

475
Tak, maliś, części BCS jest dziesięć ;) I nie wiem dlaczego tak mam, że nawet porządnie nie wczytuję się w książki, a już je recenzuję. Teraz też tak się stało - przeczytałam tylko 3 pierwsze rozdziały i dup! recka na dwie strony gotowa :P

– William Blake

476
To co ty wypisujesz w tych reckach? Streszczenie? Piszesz dla siebie czy potem to gdzieś publikujesz, te recenzje?
Cierpliwości, nawet trawa z czasem zamienia się w mleko.

477
malika pisze:To co ty wypisujesz w tych reckach? Streszczenie? Piszesz dla siebie czy potem to gdzieś publikujesz, te recenzje?
Publikuję na portalu przeznaczonym dla miłośników książek :)

– William Blake

478
Serena pisze:Teraz też tak się stało - przeczytałam tylko 3 pierwsze rozdziały i dup! recka na dwie strony gotowa :P
Święci pańscy... Gdyby któryś z moich recenzentów - a mam ich w zespole siedmiu - odwalił taki numer chociaż raz, to w życiu nie dostałby żadnej książki do recenzji z żadnego wydawnictwa. Pomijam już fakt, że najzwyczajniej w świecie bym go wywalił.

Słowo klucz: ETYKA.
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.

479
Cóż ja na to poradzę - muszę się wypisać za wszystkie czasy, za cały okres braku weny :)

– William Blake

480
Słuchaj, pisać dla siebie możesz, co tylko zechcesz. Ale recenzji nie pisze się dla siebie. Pisząc recenzje, jesteś współodpowiedzialna za pieniądze czytelnika - zwłaszcza jeśli powodowany dobrą recenzją kupi coś, święcie przekonany, że dobrze inwestuje pieniądze, a potem okaże się, że wyrzucił je w błoto (czy raczej w makulaturę). Praca recenzenta jest wbrew pozorom bardzo odpowiedzialna, nawet jeśli pisze się "recenzje" tylko do "Polecalni" na tym forum.
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.

Wróć do „Czytelnia”