482
Luka w pamięci pisze:A na którym forum?
Na żadnym. Ja jestem jednym z najaktywniejszych użytkowników portalu webook.pl

Szymon_Edit: Trochę się Państwo czujecie zbyt swobodnie. Dalsze offtopy poskutkują wręczeniem bardzo niebożonarodzeniowego prezentu.
Ostatnio zmieniony sob 25 gru 2010, 14:35 przez Serena, łącznie zmieniany 1 raz.
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake

485
W trzy dni skończyłem dwie (na razie także "obie") książki pana Jacka Skowrońskiego - podobały się, może poza faktem, że protagoniści... no, mniejsza. Teraz zacząłem "Herosów z Doliny" Jonathana Strouda. Po "Trylogii Bartimaeusa" oczekuję wiele, zobaczymy, czy nowa powieść trzyma poziom...

486
Męczyłem się z powieścią Kinga zatytułowaną "Pod kopułą". Męczyłem, bo od czterysta którejś strony wrócił stary dobry King.

487
Zbiór opowiadań "Kochali się, że strach" - jedne teksty dobre ("Miód z moich żył" Orkana), jedne niezamierzenie komiczne ("Na końcu świata" Sawickiego skojarzyło mi się z pewnym komiksem z Kaczorem Donaldem), jedne całkiem do luftu ("Cała prawda o PPM" Raduchowskiej). Ogólnie średnio (dobrze, że wziąłem z biblioteki, a nie z księgarni).

"Cień w ukryciu" Glena Cooka - lepsze od poprzedniej części. Oczywiście główny wątek był nadal nudziarski, ale wątek Szopy - niezły.

"Jesteśmy w tym wszyscy razem" Owena Kinga - flaki z olejem.

488
Al pisze:Męczyłem się z powieścią Kinga zatytułowaną "Pod kopułą". Męczyłem, bo od czterysta którejś strony wrócił stary dobry King.
Na świeżo mogę z całym oddaniem polecić książkę. Mam tylko jeden zarzut: wydaje mi się, że King spartaczył końcówkę, delikatnie przesadzając. Z czym? Dowiecie się, kiedy sięgniecie po jedną z nowszych propozycji Mistrza!

489
Aktualnie kończę czytać książkę Pana Andrzeja Pilipiuka pt. "Homo Bimbrownikus", która jest dobra na smutek ;). Rozśmiesza od początku do końca. Jeszcze czytam książkę C.S. Friedman pt. "Obcy Brzeg". Jestem w połowie, i jakoś nie mogę się oderwać od tej książki ;)
"Ten, który walczy z potworami, winien uważać, aby nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań, ona również patrzy w ciebie" - Fredrich Nietzsche

490
A ja właśnie zaczęłam "Mechanicznego anioła" Cassandry Clare, czyli pierwszą część trylogii "Diabelskie maszyny" (prequela trylogii "Dary anioła").

– William Blake

494
patkazoom262 pisze:Ja natomiast czytam obecnie "Czarny obelisk" Remarque.
I jak wrażenia? ja uważam, że to jedna z lepszych jego książek. Zaraz po "Łuku triumfalnym" i "Drodze powrotnej".
O "Malowanym ptaku" coś tam słyszałam, dobre to?
ObrazekObrazekObrazek

495
patkazoom262 pisze:Zastanawiam się, czy Serena zawsze czyta książki o takich kiepskich tytułach...
Nie, nie zawsze :P To zależy od mojego nastroju i ochoty :P

– William Blake

Wróć do „Czytelnia”