62
wiedźminie, "W drodze" Kerouaca leży mi właśnie po lewicy i czeka, ale po przeczytaniu pierwszysch dwóch stron jestem na razie niezachęcona. Może to wina tłumacza. Wiem, że kultowa, wiem, że powinnam, kocham książki drogi, bo kocham drogę, więc wzięłam, kupiłam, ale...
Przekonasz mnie? To wezmę sobie do Dalmacji razem z Jackiem.(tzn ze Złodziejem Jacka)
'ad maiora natus sum'
'Infinita aestimatio est libertatis' HETEROKROMIA IRIDUM

'An Ye Harm None, Do What Ye Will' Wiccan Rede
-------------------------------------------------------
http://g.sheetmusicplus.com/Look-Inside ... 172366.jpg

63
Skoro piszemy sentymentalnie, to ja dodam tzw. "Tomki" A. Szklarskiego, np." Tomek w krainie kangurów", "Tomek na czarnym lądzie" itd.

[ Dodano: Pon 10 Sie, 2009 ]
Aha, to był nr, chyba 53. ( Ła mówi, że 52 :P)
Ostatnio zmieniony śr 12 sie 2009, 21:14 przez noetting, łącznie zmieniany 1 raz.
Strona autorska: http://zalecka-wojtaszek.pl

Wsparcie dla pisarzy: http://www.gabinet-holistic.com/
Pracuję z pisarzami, którzy mają poczucie, że nie do końca wykorzystują swój czas i potencjał i nie realizują się tak, jak by chcieli. Pomagam im przezwyciężać przeszkody związane z procesem twórczym i śmiało dzielić się sobą ze światem.

64
Skoro piszemy sentymentalnie, to ta ja dodam "Krótką historię czasu" prof. Stefana Hawkinga. Wprawdzie nie jest to literatura piękna, ale też piękna.

I niech ktoś lepszy z matematyki podopisuje numerki. :) ( ok - 53 ;) )
Ostatnio zmieniony śr 12 sie 2009, 21:15 przez VV, łącznie zmieniany 1 raz.
- Nie skazują małych dziewczynek na krzesło elektryczne, prawda?
- Jak to nie? Mają tam takie małe niebieskie krzesełka dla małych chłopców... i takie małe różowe dla dziewczynek.

68
56 "Anna Karenina" Tołstoj
Dziękuję!
- Nie skazują małych dziewczynek na krzesło elektryczne, prawda?
- Jak to nie? Mają tam takie małe niebieskie krzesełka dla małych chłopców... i takie małe różowe dla dziewczynek.

70
Przypomnę, że zasada "jeden tytuł na tydzień" została aktualizowana - teraz możesz podawać jeden tytuł dziennie.

71
57 Daniel Keyes "Kwiaty dla Algernona"

Polecam wszystkim, którzy sami coś piszą, ze względu na formę w jakiej ta książka jest napisana.

Black
"Stąpać po krawędzi, gdzie lęk i strach..."

Muszę uczyć się polityki i wojny, aby moi synowie mogli uczyć się matematyki i filozofii. John Adams.

72
58. Wielki marsz - Stephen King

To, moim zdaniem, jedyna jego książka, która powinna się tu znaleźć (oczywiście z tego, co jego czytałem, a przebrnąłem już przez dwadzieścia kilka)

76
Edd pisze:Przypomnę, że zasada "jeden tytuł na tydzień" została aktualizowana - teraz możesz podawać jeden tytuł dziennie.
Wiedzmin89 dał nawet trzy dziennie ;)

Jakoś jutro/pojutrze postaram się znowu zrobić kompletną listę tego, co mamy do tej pory.
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Czytelnia”