"Avatar Jamesa Camerona" ---> Maria Wilhelm, Di

1
Obrazek

Avatar to kamień milowy w historii kina. Tworząc opowieść o ziemskim podboju tajemniczej planety Pandora i o sparaliżowanym komandosie uwikłanym w wojnę dwóch cywilizacji, James Cameron wykorzystał zupełnie nowe technologie, nie tylko 3D. Na potrzeby realizacji skonstruowano specjalne kamery, aparaturę, studia. Avatar, trzecia z najdroższych produkcji w historii kina, to film nowego tysiąclecia, czasów gdy technologia może wreszcie dorównać fantazji. To fantastyka wysokiego lotu, obraz, który burzy barierę pomiędzy ekranem a widzem, a ekran staje się oknem do nowego fantastycznego świata. Świata, jakiego nie stworzono od czasów Tolkiena i Gwiezdnych Wojen.

Książka Avatar jest przewodnikiem po tym świecie, po siostrzanej planecie Ziemi – Pandorze, jej ekosystemie i historii. Zawiera informacje o zamieszkującej ją rasie, jej zwyczajach, języku, broni – czyli wszystko, co trzeba wiedzieć, żeby przetrwać we wrogim środowisku groźnej planety stworzonej przez Jamesa Camerona w filmie wszech czasów.

*

Jednak Avatar ukazał się również jako książka Nie wiem jak wy, ale ja MUSZĘ JĄ MIEĆ!!! :D

Premiera: 12 stycznia 2010r. :D
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake

2
Ja polecam rówież grę na xbox 360. Można wcielić się w obie strony konfliktu. Innym wielkim plusem jest grafika oraz klimat dżungli.
Jak na grę powstałą na temacie filmu, ta produkcja wychodzi bardzo ponad czasowo. NIestety nie osiągnie tego, niby wszystko super, ale i tak to ludzie wrzucą do pudełka - Przeciętne

4
hongi pisze:Ja polecam rówież grę na xbox 360.
Ja nie mam xboksa - kupię sobię grę na PC. Myślę, że samo to wystarczy :D
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake
ODPOWIEDZ

Wróć do „Czytelnia”