Czasopismo Opowieści Niesamowite

1
Kilka miesięcy temu na rynku pojawiło się czasopismo "Opowieści niesamowite". Publikował tam ktoś? Jak kontakt z redakcją? I czy płacą za teksty (nie licząc starych gwiazd, jak Pilipiuk, czy Kańtoch bo ich opowiadania zdaje się widziałem w którymś numerze)?

2
O, pierwsze słyszę... A mają jakąś stronę?
"Istnieje na świecie parę rzeczy ważniejszych niż pokój, a jedną z nich jest godne człowieczeństwo. Koncepcja, że ludzkość miałaby zrezygnować z wojen wyłącznie ze strachu, to poniżenie ludzkiej godności, zwłaszcza gdy w grę wchodzi strach przed czymś tak banalnym jak technika, którą ludzie sami przecież wymyślili" (Chesterton)

3
No właśnie chyba nie. Strasznie kiepski z nimi kontakt, ale autorzy publikują tam dobrzy. Ponadto wyróżniają się najbrzydszymi okładkami w historii polskich magazynów fantastycznych, takimi na poziomie zinów z lat 90. Ale poziom tekstów ponoć nie najgorszy. To gazeta, która wypełnia lukę po SFF&H, tak mi to wygląda.

4
Hej,

Tam zapytaj:

Centrum „REA"
tel.: (22) 855 34 50
[email protected]

Pozdrawiam,

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

13
Witam
Ja miałem to szczęście i załapałem się jeszcze na publikację w 2 samodzielnym wydaniu tego pisma :) Zaspokoję ciekawość użytkownika Óp i powiem tak - płacili za publikacje tekstu oraz wysyłali gratisowy egzemplarz autorski.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wydawnictwa”