2
Tak.
Również Piotr Sender. Popatrz w wątku "Bóg nosi dres".
Ostatnio zmieniony wt 28 lut 2012, 14:42 przez Tia, łącznie zmieniany 1 raz.

7
Największym atut Repliki jest to, że reagują szybko. Na tak, lub nie, ale w ciągu miesiąca wiadomo, czy tekst jest przyjęty. Krótko i na temat, bardzo konkretnie. Proces wydawniczy też nie jest długi. Minus, to kwestie finansowe.

9
Ja co prawda nie doszłam jeszcze do tego etapu, ale z tego co zauważyłam, egzemplarze wysyłane są recenzentom i blogerom, powieści prezentowane są w programie ONTV, niektóre pozycje są reklamowane na wewnętrznych skrzydełkach innych ksążek, na zakładkach, oczywiście promocja na facebooku, na stronach patronów medialnych, no i oczywiscie spotkania autorskie - jednak tu chyba sporą rolę odgrywa też inwencja autora.

10
Tak. Autor musi się dużo starać, ale chyba jak w każdym wydawnictwie. Replika wszystkie możliwe formy promocji, które nie wymagają od niej dużych inwestycji (czyli np. dać komuś książki), robi. Jest dobry kontakt z działem promocji i jeśli tylko sam autor wykazuje chęci do współpracy i jakieś pomysły przedstawia, to dział promocji zajmuje się realizacją tego. Jak na debiut wydawnictwo bardzo dobre.
Piotr Sender

http://www.piotrsender.pl

11
Tu macie post zamieszczony na FB przez panią Anetę Rzepkę:

"Drodzy czytelnicy, autorzy i potencjalni autorzy, informuję, że Wydawnictwo Replika zwleka z wypłaceniem mi należnych tantiem. Termin spłaty minął w październiku 2012 roku. W grudniu wysłałam Wydawnictwu wezwanie do zapłaty, co zaowocowało przelaniem na moje konto części wynagrodzenia. Z mailowych ustaleń wynikało, że kolejną ratę otrzymam tak szybko, jak będzie to możliwe, ale konkretnej daty nie podano. Do dnia dzisiejszego nie wypłacono części należnych mi tantiem. Moje maile w zdecydowanej większości są ignorowane, a jeśli nie, odpowiedzi co do wypłacenia należności są mało konkretne. W związku z zaistniałą sytuacją jestem zmuszona podjąć radykalne kroki. Nie lubię stawiać sprawy na ostrzu noża, ale najwidoczniej inaczej się nie da.
Oczekuję spłaty należnych tantiem wraz z ustawowymi odsetkami karnymi, do 1 lipca 2013 roku."
Nie jest naj­ważniej­sze, byś był lep­szy od in­nych. Naj­ważniej­sze jest, byś był lep­szy od sa­mego siebie z dnia wczorajszego. - Mahatma Gandhi

"tylko grafomani nie mają żadnych wątpliwości odnośnie swojej tfurczości" - Navajero
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wydawnictwa”