Wydawnictwo Drzewo Babel

1
Drzewo Babel

Co o nim myślicie? Wypuszczają głównie obyczaje, mają paru autorów, całkiem przyjemne okładki i da się ich znaleźć w księgarni. Kupiłem ostatnio ich "Alchemika" Coehla i wydanie było naprawdę przyjemne - takie... zagadkowe :)

Tylko czy da się u nich debiutować?

Wysłalibyście do nich maszynopis?
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.

2
Hmm, strona całkiem ciekawa jak na mój niewysublimowany gust. Przyjemna dla oka.

Z tym wydawnictwem spotkałem się kilka razy przy okazji czytania książek Pana Coelho. Książki wyglądały przyzwoicie i raczej zachęcały do przeczytania zawartości.

Nie widzę żadnej informacji dla debiutantów. W "głosach czytelników" kilka razy ktoś o tym wspomniał, jednak odpowiedzi sie nie dopatrzyłem. Ja bym wysłał, ale wpierw skontaktował sie i dowiedział czy w ogóle przyjmują teksty amatorów.

Przytoczę jednak fragment pewnej osoby o nicku "Młoda pisarka":
myślę że to fajna strona tylko gdybyście doli coś dla młodych pisaży
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

3
Strona rzeczywiście zachęcająca, ale nie ma nic na temat ewentualnych debiutów :/ Oni chyba w tego Coelho inwestują :roll:
Strona autorska: http://zalecka-wojtaszek.pl

Wsparcie dla pisarzy: http://www.gabinet-holistic.com/
Pracuję z pisarzami, którzy mają poczucie, że nie do końca wykorzystują swój czas i potencjał i nie realizują się tak, jak by chcieli. Pomagam im przezwyciężać przeszkody związane z procesem twórczym i śmiało dzielić się sobą ze światem.

4
Nie wiem, czy wiecie, ale wydawnictwo powstało właśnie po to, żeby wydawać książki Coelho. I na jego osobistą prośbę. To wydawnictwo jego bliskiej znajomej. Więc nie wiem, czy będą zainteresowani debiutantami. Poza tym wydają raczej książki przesiąknięte filozofią Wschodu, życiowymi mądrościami itp. I to te, które już zyskały popularność w innych krajach. Przynajmniej tak było parę lat temu, warto zapytać, może zmienili jakoś profil:)

Pozdrawiam

kognitywna

5
Wydawnictwo, które drukuje recepty na życie raczej nie zainteresuje się zdrową prozą. Chyba, że ktoś chce być literackim Kaszpirowskim - jak szaman Coelho. Ale i wtedy będzie miał ciężko, bo w takiej "literaturze" ciężko się przebić. Niemniej jednak jeśli ktoś liczy na kasę i godzi się na rolę wyrobnika, to zawsze może próbować. Może też pisać do "Naj" lub "Przyjaciólki". Jeśli tam teksty wyrobnika przejdą, to może i trafi w szerszy target. Jeśli nie - to wg mnie nie ma szans. Dlaczego? Bo to ta sama działka.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wydawnictwa”