Latest post of the previous page:
Zwykle jednak to wydawnictwa płacą autorom, a nie odwrotnieŁukasz.Łukasz pisze:Poproszę o konkrety- jakie są np ceny w innych wydawnictwach, z jakimi partnerami podpisali umowy itd.

Moderatorzy: Poetyfikatorzy, Weryfikatorzy, Moderatorzy, Zaufani przyjaciele
Latest post of the previous page:
Zwykle jednak to wydawnictwa płacą autorom, a nie odwrotnieŁukasz.Łukasz pisze:Poproszę o konkrety- jakie są np ceny w innych wydawnictwach, z jakimi partnerami podpisali umowy itd.
Czego niby ceny? Wydania? Nigdy nie przyszłoby mi do głowy, żeby zapłacić wydawnictwu za wydanie mojej książki. Sam ją napisałem i do tego jeszcze mam za nią płacić? Bez przesady. Poważne wydawnictwo wyda książkę, jeśli będzie widziało perspektywę zarobku na niej. W takim przypadku zarobi na książce, a nie na autorze. I to jest uczciwe.Łukasz.Łukasz pisze:\Poproszę o konkrety- jakie są np ceny w innych wydawnictwach
jeżeli chcesz miec podane ceny to napisz do wydawnictw oni wycenia twój tekst, jeżeli podoba ci się strona z błędami to twoja sprawa, ale zastanów się jak będzie wyglądała twoja książka, trzecia sprawa wejdź na strone feacebooka, jest tam polemika z jednym z autorów, który miał pecha, kolejny, poczytaj, a jak nie masz co z kasą zrobic to daj na jakiś pożyteczny celcovu pisze:Troll?
Strona ci się podoba? Fajnie.
Chcesz wydać książkę? Też fajnie.
Szkoda, że nie widzisz, że planujesz powierzyć swoją pracę ludziom, którzy na własnej stronie, która ma ich reprezentować, robią błędy językowe. Szkoda, bo powinni się na tym znać. W końcu na tym zarabiają, nie?
masz racje , bo podone postay pojawiły się na innych forach literackich, pod róznymi nickami, broniace tego co się obronic samo nie potrafiTheGreenTops pisze:Czego niby ceny? Wydania? Nigdy nie przyszłoby mi do głowy, żeby zapłacić wydawnictwu za wydanie mojej książki. Sam ją napisałem i do tego jeszcze mam za nią płacić? Bez przesady. Poważne wydawnictwo wyda książkę, jeśli będzie widziało perspektywę zarobku na niej. W takim przypadku zarobi na książce, a nie na autorze. I to jest uczciwe.Łukasz.Łukasz pisze:\Poproszę o konkrety- jakie są np ceny w innych wydawnictwach
Swoją drogą, konto Łukasz.Łukasz założone dzisiaj o 15.05 z jednym postem. Coś czuję, że to ktoś z Evanartu, chcący zrobić sobie reklamę.
Jesteś pewna, że to było do mnie, a nie do Łukasza?HELA pisze:jeżeli chcesz miec podane ceny to napisz do wydawnictw oni wycenia twój tekst, jeżeli podoba ci się strona z błędami to twoja sprawa, ale zastanów się jak będzie wyglądała twoja książka, trzecia sprawa wejdź na strone feacebooka, jest tam polemika z jednym z autorów, który miał pecha, kolejny, poczytaj, a jak nie masz co z kasą zrobic to daj na jakiś pożyteczny celcovu pisze:Troll?
Szkoda, że nie widzisz, że planujesz powierzyć swoją pracę ludziom, którzy na własnej stronie, która ma ich reprezentować, robią błędy językowe. Szkoda, bo powinni się na tym znać. W końcu na tym zarabiają, nie?
sorki do Łukasza to było oczywiście, slepa juz jak kret jestemcovu pisze:Jesteś pewna, że to było do mnie, a nie do Łukasza?HELA pisze:jeżeli chcesz miec podane ceny to napisz do wydawnictw oni wycenia twój tekst, jeżeli podoba ci się strona z błędami to twoja sprawa, ale zastanów się jak będzie wyglądała twoja książka, trzecia sprawa wejdź na strone feacebooka, jest tam polemika z jednym z autorów, który miał pecha, kolejny, poczytaj, a jak nie masz co z kasą zrobic to daj na jakiś pożyteczny celcovu pisze:Troll?
kochana nie tylko ty, każdy z nas, bo trzebaby było byc skonczonym idiotą, aby uwierzyc w taki post,LubieCię pisze:Czy tylko ja zauważyłam, że ten cały Łukasz to najprawdopodobniej jeden z pracowników Evanartu, który usiłuje przylizać wizerunek firmy?
zmiana frontu? czytałam od nich Kawalkadę p. Luizy Dobrzyńskiej, byk bykiem poganiany i to wina korekty a nie pisarki, bo za to kobieta zaplaciła, reklama? jaka reklma? pokaż mi ją, tylko za przeproszeniem idota u nich wyda, na jednym z for gość napisał, że umowe podpisał w 2012r kasę wzięły a książki ani widu ani słychu,Łukasz.Łukasz pisze:Witam wszystkich,
A jak oceniacie książki wydane przez te wydawnictwo w porównaniu do innych?
Jeżeli chcemy mieć większe wynagrodzenie za każdy egzemplarz (np 50%) należy wnieść wkład własny, czy się mylę?
Jeżeli się pojawiają podobne posty jak moje, to czy nie oznacza, że mogę mieć trochę racji?
Łukasz.Łukasz
oj tam oj tam, jakie wydawnictwo taki obrońca, 50% ceny okładkowej hahahahahahaha, a gdzie hurtownik? hurtownik taki jak azymut, olesiejku, motyle książkowe biorą 50% ceny okładkowej, czyli 50% zostaje z tego wydawnictwo 50% czyli autor 25% od tego podatek... miodzio, hahahaTheGreenTops pisze:Mógł chociaż wymyślić jakąś ambitniejszą nazwę niż "Łukasz.Łukasz". Już po niej można poznać, że to krętacz
To już trochę za daleko, proszę pana.- Er.