16

Latest post of the previous page:

Jako pisarz "na dorobku", czyli praktycznie jeszcze larwa, nawet nie poczwarka, marzę już nie o zaliczce, ale by w ogóle ktoś chciał wydać :)
Nie mówię, żem jest geniusz, lecz i nie dupa
Też bym napisał "Dziady", gdybym się uparł..
.

K.I.Gałczyński

Pisarz jest pisarzem, ponieważ pisze. Bynajmniej nie dlatego, że ma legitymację

Michaił Bułhakow

17
Czy ktoś orientuje się, czy to wydawnictwo informuje, jeśli odrzuci tekst? Czy też (jak w większości) autor sam ma się domyślić po kilku miesiącach (wzbijając się na wyżyny dedukcji ;)), że jest kompletnym beztalenciem, grafomanem i analfabetą? ;)

18
"Szanowna Pani,

Bardzo dziękuję za nadesłaną propozycję.
Poinformuję Panią, gdy się z nią zapoznam, choć nie mogę niestety obiecać, że stanie się to szybko."

Cóż, według mnie, przynajmniej na podstawie tej nadesłanej mi odpowiedzi, wynika, że teoretycznie powinni dać znać, jak się sprawy mają ;)

19
Ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia z tym wydawnictwem, może dostał od nich ostatnio jakąś odpowiedź?;)
Jestem ciekawa, bo widzę, że Wicce odpowiedzieli na wysłaną propozycję (więc w ogóle dostrzegli jej istnienie, to już plus!). Ktoś jeszcze w ogóle dostał takiego maila informującego o tym, że powieść dostali? Wysyłaliście na ten adres ze strony fb czy też gdzieś jeszcze jakiś istnieje?

20
Keriell, odpowiedzieli, ale po długim czasie. Generalnie wydawnictwa mają to do siebie, że czasem warto im się przypominać, żeby sprawdzić, czy nasza pozycja nie zginęła pod stosem innych nadesłanych książek.

Swoją drogą nie zaszkodzi, jeśli zapytam, co z tymi moimi nieszczęsnymi "Dziećmi..." się dzieje.

21
To ja się wypowiem, bo właśnie wydałem w Uroborosie książkę. Od dzisiaj w empikach ją można spotkać :)
http://www.empik.com/po-drugiej-stronie ... ,ksiazka-p

To tyle prywaty, a teraz do tematu...
Wydawnictwo bardzo przykłada się do swojej pracy, chociaż widać, że jest częścią większej korporacji (cała grupa wydawnicza Foksal). No i czasami czuć, że pępkiem świata nie jestem, że mają stu innych autorów, którymi trzeba się opiekować, a wiadomo, że chciałoby się być najważniejszym ;) Natomiast ogólnie kontakt przyjemny, po wysłaniu propozycji miałem po miesiącu odpowiedź. Ale to było na początku ich startu, nie mieli tylu propozycji literackich.
Piotr Sender

http://www.piotrsender.pl

22
Keriell pisze:Wysyłaliście na ten adres ze strony fb czy też gdzieś jeszcze jakiś istnieje?
podłączam się do tego pytania, bo znalazłam jedynie stronę na fb
Everything happens for a reason

26
Andrzej Pilipiuk pisze:
Revis pisze: Natomiast ogólnie kontakt przyjemny,
tak naprawdę jakość kontaktu ocenić można dopiero w chwili gdy stuknie termin wypłaty... :roll:

No jak wszędzie, jak wszędzie.
W tym wypadku przynajmniej była jakaś zaliczka, więc miły gest na dobry początek, zobaczymy co dalej ;)
Piotr Sender

http://www.piotrsender.pl

27
napisałam do nich na fb i podali mi adres do Piotra Kucharskiego. Nie wiem, czy można tu rzucać adresami, ale jeśli ktoś byłby chętny to zapraszam na priv
Everything happens for a reason

30
Tak, w wielkim skrócie, Uroboros to Empik. Za tym wydawnictwem stoi machina wielkiej korporacji, co ma swoje plusy i minusy.

Ostatnio zmienił się redaktor naczelny, co jest małym zaskoczeniem - książki Uroboros są przemyślane, ładnie wydane i chyba dość dobrze się sprzedają.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wydawnictwa”