31

Latest post of the previous page:

Sorry, ale czy nikt nie zauważył, że to się zbytnio rozrasta i w końcu nawet pojedyncze literki będą miały swoje podstrony, zaznaczenie, przenośniki.
Jedno jest pewne, że co za dużo to... Sami wiecie, że łatwo się będzie się w tym zgubić. Zresztą zupełnie nie rozumiem, co Nas interesuje jaką literaturę piszę ten czy ów. Już w przypadku Romka byłby spory kłopot, bo pisze:fantastykę, fantasy, obyczaj, młodzieżowe, dziecięce, bajki, felietony, itd, itd.
Proponuję wrócić do głównego nurtu i najpierw zrobić to co jest najważniejsze czyli Wydawców.
Na resztę będzie czas później.
Władysław "Naturszczyk" Zdanowicz

33
padaPada pisze:
Naturszczyk pisze:Proponuję wrócić do głównego nurtu i najpierw zrobić to co jest najważniejsze czyli Wydawców.
Ja też tak uważam.
Popieram i ponawiam zaproszenie do udziału w projekcie, gdyby ktoś szukał wydawców lub zwyczajnie miał trochę wolnego czasu.

34
Tony pisze:
padaPada pisze:
Naturszczyk pisze:Proponuję wrócić do głównego nurtu i najpierw zrobić to co jest najważniejsze czyli Wydawców.
Ja też tak uważam.
Popieram i ponawiam zaproszenie do udziału w projekcie, gdyby ktoś szukał wydawców lub zwyczajnie miał trochę wolnego czasu.
Oferta poszła na prv :)
Leniwiec Literacki
Hikikomori

35
Z dumą informuję, iż we współpracy z zespołem magazynu Doza stworzyliśmy katalog, oto jego adres:

http://wikiwydawcy.pl/

Na razie znajdują się w nim przede wszystkim najpopularniejsze wydawnictwa, docelowo chcemy umieścić informacje o wszystkich polskich wydawnictwach literackich. Aktualnie pracujemy nad przyporządkowaniem każdemu z nich odpowiednich profili wydawniczych, aby umożliwić wyszukiwanie według nich.

Bez logowania się każdy może dodać nowe wydawnictwo (szczegóły w dziale Pomoc) lub uaktualnić dane istniejących wydawnictw (przycisk Edytuj u góry). Wszelkie zmiany są moderowane.

Jestem ciekawy Waszych opinii i sugestii.

36
Dobra robota! :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

37
Tony pisze:Bez logowania się każdy może dodać nowe wydawnictwo (szczegóły w dziale Pomoc) lub uaktualnić dane istniejących wydawnictw (przycisk Edytuj u góry). Wszelkie zmiany są moderowane.

Jestem ciekawy Waszych opinii i sugestii.
A ja zapraszam do dodawania kolejnych wydawnictw, szczególnie, jeśli uważacie ten projekt za dobry pomysł. :)
Navajero pisze:Dobra robota! :)
Dziękujemy! ;)
Leniwiec Literacki
Hikikomori

39
Jeszcze uzupełnienie dla osób, które nie czytały tego wątku - katalog powstał pod kątem debiutantów i pisarzy poszukujących wydawcy. Na każdej stronie wydawcy umieściliśmy - jeśli były dostępne - informacje o nadsyłaniu propozycji wydawniczych. Jest tam także specjalna kategoria - Wydawnictwa sprzyjające debiutantom.
polishbritpoper pisze:Rozumiem, że będziecie zajmować się też aktualizacją?
Tak jak w Wikipedii, aktualizacją może zajmować się każdy. Oczywiście my także - gdy tylko natrafimy na jakieś aktualne informacje, katalog zostanie zaktualizowany. Docelowo mamy nadzieję, że katalog zostanie zauważony przez same wydawnictwa, które może zechcą uaktualnić informacje o sobie i o nadsyłaniu propozycji wydawniczych. Szczególnie małym wydawnictwom będzie zapewne zależało na istnieniu w katalogu.

40
Czy można wpisać wydawnictwo które wydaje tylko książki autorskie - tzn, jednego Autora, czy lepiej nie zaśmiecać ?

42
Nie przewiduję, chyba że któraś powali mnie na kolana.
Po prostu wydając swoje książki, ryzykuję swoimi pieniędzmi i czy na niej zarobię, zależy wyłącznie od mojej przedsiębiorczości. Nie jestem pewny czy za książkami innych osób chodziłbym tak samo jak za swoimi, ale za to chętnie opowiem jak się zabrać do wydania swojej książki, załatwić drukarnię, jak dojść do hurtowni, jak ją reklamować, ale to nie będzie oferta takiego specjalisty jak PR dużego Wydawcy.
Dla przykładu, wiem że druk książki o objętości 352 str, formatu B5 w nakładzie 2 tysięcy może kosztować 6,82 zł netto lub 4,82 zł,(wystarczy zmienić jeden parametr) przy cenie w księgarni 39,90 zł. Wiedząc ile bierze hurt z detalem, łatwo wyliczyć ile zostaje Wydawcy i ile chce zapłacić Autorowi. W przypadku samodzielnego wydania... warto o tym pomyśleć.

45
eworm pisze:Tylko strona Radwana wywala mi jakiś błąd bazy danych.
SOA#1 - u mnie wszystko działa. Może było chwilowe przeciążenie serwera - pewnie wystarczyło odświeżyć stronę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wydawnictwa”