Unibook

1
Ciekaw jestem co o nim sądzicie. Wiem, że tam na pewno płaci się za wydanie dzieła. Ciekawe, bo można sobie wybrać jaka będzie książka, a przy tym ile będzie kosztować. No niby trzeba za ksiażkę płacić, ale wg. mnie wydawnictwo nie stawia złej oferty. Reklama zamieszczona na opowiadania.pl głosiła, że Unibook wydaje na cały świat. Choć w sumie może to być lekka ściema ;p.
No nic, zobaczę co sądzicie :).
Jeśli chcesz pogadać, jestem tu:

https://www.facebook.com/tomasz.socha.75

2
Bonsai pisze:Wiem, że tam na pewno płaci się za wydanie dzieła.
W takim razie myślimy raczej źle. ;)
Bonsai pisze:Reklama zamieszczona na opowiadania.pl głosiła, że Unibook wydaje na cały świat.
Czytaj - drukuje w Polsce wysyła tam gdzie chcesz. Łał. Szaleństwo. ;)
Leniwiec Literacki
Hikikomori

3
Ja osobiście próbowałam kiedyś rozgryźć tę stronę i, że tak powiem, "wydać" jedno ze swoich "dzieł", no i tam jest tak, że można sobie samemu zaprojektować okładkę, samemu stworzyć krótki opis książki i notkę o sobie itp., wszystko elegancko, tego... a tu dup! - w którymś momencie pisze, że trzeba kupić 5 egzemplarzy swojej książki i wtedy oni przyślą mailem powiadomienie, że ruszyła jej promocja. Porąbane, jak dla mnie. ^^
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake

5
Już wcześniej dyskutowaliśmy o tym "wydawcy". Według mnie szkoda czasu i mitręgi, ale to wybór każdego z osobna. Ja bym sobie głowy nimi nie zaśmiecał, tak samo jak innymi POD-ami lub "wydawcami z współfinansowaniem".
Władysław "Naturszczyk" Zdanowicz

6
Dokładnie przeczytać ofertę, najlepiej ze zrozumieniem. "Wydawca" ma wiele życzeń a autor ma mu podać wszystko na tacy, zapłacić i być posłuszny. Ciekawe tylko za co te wszystkie pieszczoty?
Panta rhei - wszystko płynie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wydawnictwa”