Wydawnictwo Czarne

1
Wpadlem na nie ktoregos razu, szukajac jakichkolwiek wydawnictw tak dla orientacji, stronka fajna i wydaje sie lubic debiutantow tak mi sie wydawalo przynajmniej jak przegladalem katalog, teksty mozna przez internet wysylac takze dosc wygodnie... wrzucilem do ulubionych, a co, gdybym splodzil jakas powiesc to (do czego mi chyba daleko poki co) to myslalem zeby wlasnie do nich poslac, ktos probowal? wie cokolwiek wiecej niz mozna sie na stronie dowiedziec? ktos wysylal juz do nich swoje teksty?

link http://www.czarne.com.pl/
Tych wszystkich którzy upajają się zgiełkiem mass mediów, kretyńskim uśmiechem reklamy, zaniedbaniem przyrody, brakiem dyskrecji wyniesionym do rzędu cnót, należy nazwac kolaborantami nowoczesności.

2
Na pewno warto spróbować.

Na początek trzeba wysłać 30 stron tekstu. I tu jedna mała rada: warto mieć w zanadrzu całość tekstu, bo, pomimo, że zastrzegają sobie dość długi czas do namysłu, mogą poprosić o całość nawet tego samego dnia...:)

3
Witam. Zobaczyłem post, w którym mam coś do powiedzenia więc podzielę się swoimi doświadczeniami z wyd. "Czarne". Wysłałem do nich tekst (wszystko zgodnie z sugestiami wydawnictwa), gdybym nie zadzwonił, do dziś pewnie nie dostałbym żadnej odpowiedzi. Pani, z którą rozmawiałem, kompletnie niezorientowana w temacie. Obiecała sprawdzić, i kolejne dwa kontakty tak samo. Odpuściłem, złożyłem tekst gdzie indziej i wydali mi książkę w pół roku (z korektą, łamaniem, drukiem, zrobieniem okładki itp.) Tak więc moje doświadczenia z "Czarnym" są mało nieciekawe, nie wiem, może trafiłem na zły czas?
"Ktokolwiek bierze miecz, zginie od mieczy. A ktokolwiek nie bierze miecza albo z rąk go wypuszcza, zginie na krzyżu." Turbo

4
Tak trafiłeś. Ja im wysłałem tekst - w zasadzie nie dla nich, ale chcę go wydać w mocnym wydawnictwie - i po dwóch tygodniach dostałem odpowiedź. Negatywną, ale jednak.

6
Raczej mało prawdopodobne. Przecież to wydawnictwo Stasiuka.
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.

7
Z grupy, do której wysłałam swój tekst, aż 3/4 wydawców odpowiedziało - niestety nie Czarne. Nie zmienia to jednak faktu, że wydawać u nich byłoby cudnie:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wydawnictwa”