Naszedebiuty
1Nowe "wydawnictwo". Ich strona internetowa www.naszedebiuty.pl Współpracuje z nimi Empik- tam znalazłam ulotkę. Ktoś coś słyszał na ich temat?
Moderatorzy: Poetyfikatorzy, Weryfikatorzy, Moderatorzy, Zaufani przyjaciele
Hm... Niektórym może to przeszkadzać.Książki, które wydajemy mają być dostępne cenowo dla każdego. Dlatego też ich cena na półce powinna wynosić 12,90 zł. Taką też drukujemy na okładce. Wiadomym jest, że przy początkowych nakładach każdej pozycji w ilości jednego tysiąca egzemplarzy nie jesteśmy w stanie finansować wszystkich przysyłanych do nas prac.
i to teżSigford pisze:Niektórym może to przeszkadzać.
NaszeDebiuty.pl nie płaci tantiem autorskich.
to może wróćcie jak spoważniejcie?naszedebiuty pisze: Tantiemy. Owszem nie płacimy tantiem debiutantom. Głównie dlatego że chcemy utrzymać jak najniższą cenę książki na półce.
Wysłałam jakiś czas temu dwa teksty, ale zastanawia mnie, czy znalazły się wśród tych ośmiu wybranych prac... Jednak po głębszym zastanowieniu się i przeczytaniu różnych dyskusji na temat ND, mam spore wątpliwości. Więc jeśli chodzi o podpisanie tej umowy, to ja z niego rezygnuję.naszedebiuty pisze:Witam,
NaszeDebiuty.pl do dzisiaj otrzymało ponad 60 rękopisów. Do wydania zakwalifikowaliśmy 8 prac, cztery umowy z autorami są już podpisane. Mamy 2-tygodniowe opóźnienie z debiutem na półkach ale lada moment będziecie mogli Państwo w Empiku zapoznać się z debiutantami.
<przełyka głośno ślinę i zaczyna się trząść> A jaki owa książka ma tytuł, jeśli można spytać?Sir Wolf pisze:Widziałem dziś w Empiku jedną ich książkę.
Cholera, zakładam wydawnictwo. Pójdę dalej. Autorzy będą mi płacić od sprzedanych egzemplarzy, przecież im więcej sprzedadzą książek, tym więcej dostaną od innych wydawców w przyszłości, więc i tak będą do przodu. To co podać Wam maila?naszedebiuty pisze:Tantiemy. Owszem nie płacimy tantiem debiutantom.