[15 listopada] Adrianna vs P.Yonk

16

Latest post of the previous page:

Autorstwo PRPFów jest oczywiste, a że już jestem spóźniony, to tylko podam szybko oceny ;)

Tekst 1

Fabuła - 1,5
Warsztat - 2
Wrażenia ogólne - 2,6
Suma: 6,1

W tekście karczma rzeczywiście jest dość pretekstowa, bo bohater nawet nie zdołał do niej wejść. Forma baśniowa nie zachwyca, ale jako prolog pisany z przymrużeniem oka sprawdza się nadspodziewanie dobrze. Czytałbym dalszy ciąg, bo wierzę autorowi, że ciekawie by to rozwinął, świadomie idąc na początku w banał i igrając z konwencją.

Tekst 2

Fabuła - 2,2
Warsztat - 1,7
Wrażenia ogólne - 2
Suma: 5,9

Trochę mi się podoba, a trochę nie. Początek jest przyciężki informacjami, gdy trzeba podać te wszystkie opisy, imiona, nazwy własne. Ale potem już wchodzi opowieść i czyta się lepiej. A sama historia jest na tyle typowa, ale z mniej powszechnym podejściem, że raczej czytałbym dalej. Bo jest wyprawa, drużyna i prastara magia, ale też głębsze światotworzenie i dekady doświadczeń postaci i różne podejścia do upływu czasu. Ale do pełnej oceny potrzebowałbym jeszcze jednego rozdziału, bo nie wiem czy styl i podejście do tematu rzeczywiście by mi podeszło.
ichigo ichie

Opowieść o sushi - blog kulinarny

[ZAKOŃCZONA] Adrianna vs P.Yonk

17
Tekst 1 - P.Yonk: 84.9 pkt
Tekst 2 - Adrianna: 92.3 pkt

Zwycięzcą zostaje Adrianna!

Gratulacje! Bardzo dobra bitwa.

Obrazek
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Nowa bitwa!”