[21 marca 2021] RebelMac vs tomek3000xxl

16

Latest post of the previous page:

Tekst 1: autorze, poziom tego tekstu oddaje, niestety, cytat "z wyglądu nie do odróżnienia od człowieka, z dodatkowym trzecim Okiem na czole". Skoro na pierwszy rzut oka się różnili, jak mogli być nieodróżnialni? :) To jest poziom gimnazjalny, pomijając użycie trudnych słów i nazw, które nie każdy gimnazjalista zna. Literacko jest jednak dramatycznie słabo.
Tekst 2: no cóż mam powiedzieć. Jest jakaś opowieść, ale licha. Znaczy, wiem, co autoru przyświecało, tylko należało popracować nad tekstem, to na razie jest brudnopis, surówka.

Punktacja:
Tekst 1 - 0,5 pkt, ale głównie za to, że się w ogóle pojawił.
Tekst 2 - 1,0 pkt, chociaż zastanawiałem się, czy za podejście do Mroga nie dać więcej. Ale jednak nie.
Mówcie mi Pegasus :)
Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak

17
Naprawdę chcecie opinię? Punkty? Serio?..
Tekst Rebela jest tak zły, że nie ma najmniejszego sensu pokazywać CO jest źle. Do zaorania całkowitego. Poziom komiksu absolwenta podstawówki. Parę wulgaryzmów i byłby okaz ProtoBordo. Dam ćwiartkę punktu za beztroskę, bo trudno nazwać odwagą brak świadomości, że toto będzie wisiało na stronie Wery po kres jej dni. Albo przynajmniej do poważnej reorganizacji.
Tekst Tomka jak zwykle odwalony skibą chudej ziemi. Szczątki pomysłu, szczątki warsztatu (przynajmniej próba rozpisania historii na epizody i punkty widzenia) i za to dodatkowa ćwiartka.
Mam nieodparte wrażenie, że limit dla obu utworów był kompletnie niepotrzebny. Każdy dałby się zmieścić w drabblu.
Ludzie. Chęć szczera jest ważna i cenna. Ale nie wystarczy, na Boga, nie wystarczy...
Tekst I 0,25 pkt
Tekst II 0,5 pkt

18
Tekst 1 - RebelMac - punktów 9,05
Tekst 2 - tomek3000xxl - punktów 13,95

Zwycięża tomek3000xxl! Gratulacje!
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Nowa bitwa!”