17
Gratulacje dla zwycięzców!

@ Nemesis - widzisz, jaki los bywa przewrotny?

Ile prac brało udział w ON2012?
„Daleko, tam w słońcu, są moje największe pragnienia. Być może nie sięgnę ich, ale mogę patrzeć w górę by dostrzec ich piękno, wierzyć w nie i próbować podążyć tam, gdzie mogą prowadzić” - Louisa May Alcott

   Ujrzał krępego mężczyznę o pulchnej twarzy i dużym kręconym wąsie. W ręku trzymał zmiętą kartkę.
   — Pan to wywiesił? – zapytał zachrypniętym głosem, machając ręką.
Julian sięgnął po zwitek i uniósł wzrok na poczerwieniałego przybysza.
   — Tak. To moje ogłoszenie.
Nieuprzejmy gość pokraśniał jeszcze bardziej. Wypointował palcem na dozorcę.
   — Facet, zapamiętaj sobie jedno. Nikt na dzielnicy nie miał, nie ma i nie będzie mieć białego psa.

19
uthModar, rzuciłem okiem - nie sądzisz, że przydałaby się odrobina korekty?
Bo po dwóch pierwszych akapitach i rodzynkach w stylu
'pierwsze, co zrobił, to wykręcił w komórce jej numer.'
oraz
' a koło obróciło się ledwo dwa razy i w międzyczasie ktoś opędzlował mu portfel z kieszonkowym'
odechciało mi się czytać.
Może szkoda? Sory ale dalej nie mogłem.
http://ryszardrychlicki.art.pl

20
Racja, racja. Zawsze przed zamieszczaniem tekstów staram się robić korektę i wyłapać niezręczności, ale nikt nie jest doskonały. Może kiedyś doczytasz do końca ;)

Chętnie przeczytałbym inne opowiadania z Otulonych, które nie otrzymały wyróżnienia. Jeśli gdzieś je wrzuciliście, dajcie linki!

22
Martinius pisze:Ile prac brało udział w ON2012?
jak Ci się uda wydębić tą informację, a jeszcze jak się ze mną podzielisz, to masz ode mnie piwo, kilogram krówek i czajnik elektryczny.
ObrazekObrazekObrazek

23
A jakiej marki ten czajnik? Jakie piwo? Czy obiecane krówki będą suche w środku, ciągnące się, czy "typu mieszanego"? ;)

Mam nadzieję, że specjalny numer QFant wyjdzie już niebawem, a do tego czasu powstrzymam się z publikacją mojego *ekhm* "dzieła". Lepiej by zło pozostało uwięzione w jednym pdfie... ;)

24
Ja mam pewne wieści, które mówią, że specjalny numer wyjdzie gdzieś około sierpnia prawdopodobnie - czy dostanę za to piwo i krówki :P?
"Nie każda szara masa ma coś wspólnego z mózgiem" Lec

25
Ej ej, łapówka tylko za informację, ile prac wzięło udział i tylko dla Martiniusa.
Krówki zza wschodniej granicy, twarde i suche w środku, piwo Tyskie i czajnik firmy Apollo Home (?), zielono-biały. Zepsuty.
ObrazekObrazekObrazek

26
Luka w pamięci pisze:czajnik elektryczny.
Psychic powers? Spalił mi się czajnik kilka dni temu...
„Daleko, tam w słońcu, są moje największe pragnienia. Być może nie sięgnę ich, ale mogę patrzeć w górę by dostrzec ich piękno, wierzyć w nie i próbować podążyć tam, gdzie mogą prowadzić” - Louisa May Alcott

   Ujrzał krępego mężczyznę o pulchnej twarzy i dużym kręconym wąsie. W ręku trzymał zmiętą kartkę.
   — Pan to wywiesił? – zapytał zachrypniętym głosem, machając ręką.
Julian sięgnął po zwitek i uniósł wzrok na poczerwieniałego przybysza.
   — Tak. To moje ogłoszenie.
Nieuprzejmy gość pokraśniał jeszcze bardziej. Wypointował palcem na dozorcę.
   — Facet, zapamiętaj sobie jedno. Nikt na dzielnicy nie miał, nie ma i nie będzie mieć białego psa.

28
Nemesis666 pisze:W SIERPNIU? To co oni mają zamiar to ręcznie kolorować czy co ;c
To będzie wspólne wydanie ON i prac z ostatniej edycji Horyzontów Wyobraźni. Prace z dwóch konkursów stawiają perspektywę numeru o bardzo wysokim poziomie, więc trzeba się przyłożyć, jeszcze dokładniej wykonać korektę i grafiki do prac, plus złożyć to w ładną całość. Poza tym termin musi być jak najkorzystniejszy i dla QFantu i dla autorów, by numer specjalny nie został zagłuszony przez inne projekty magazynu np. przez finał etapu HW2012. Stąd na razie określamy termin III kwartał 2012. :)
Adres e-mail: kontakt(M@ŁP@)weryfikatorium.pl
WeryfikatoriuM na Facebooku

Land of Fairy Tales

Eskalator.exe :batman:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkurs "Otuleni Natchnieniem"”