61

Latest post of the previous page:

i tak miałam odwołać pierwszy etap :)
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

62
Powiem tak - trochę szkoda, bo miałem nadzieję rzucić okiem na teksty kilku osób. Zwłaszcza teraz gdy mój tekst, który miał być pisany na konkurs, zmienił się ku memu zaskoczeniu w coś większego, co zamierzam pociągnąć aż do wyczerpania pomysłów. Nie chcę żeby to był kolejny tekst napisany na szybko, byle, by był. Jednak cicho sza.

Wracając do tematu: chyba wyślę kilka PW z prośbą o przesłanie mi tekstu konkursowego. Muszę jednak przemyśleć czy jest to posunięcie zawierające się w granicach moralności.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

63
ojtam, pewnie wystawimy teksty, ale nie do oceny :)
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

64
No, to mamy 21 stycznia. ;)

Jak to teraz będzie? Biorąc pod uwagę, że pierwszy etap pomijamy, to wszystko się chyba zmienia. Kiedy zacznie się ocenianie? Kiedy wyniki? Prace zostaną udostępnione użytkownikom?

[robi 1000 zdjęć na sekundę aparatem z fleszem i poprawia ołówek za uchem]
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"

65
Ja chcę zobaczyć teksty. Tak, bardzo.

Nikomu nie powiem, że je widziałem :P

66
przede wszystkim - w terminarzu nic się nie zmienia, bo konkurs będzie rozstrzygnięty w rocznicę założenia forum i tak jak w zeszłym roku.

przedstawie wam możliwość:

ponieważ istnieją użytkownicy (tak Weber, o ciebie chodzi ;)), którzy bardzo chcą zobaczyć teksty, możemy je teraz udostępnić w temacie prace konkursowe, z zablokowaną możliwością komentarzy i poczekać na wyłonienie zwycięzcy - co wy na to?

- Nieśmiertelny S.J. Lec

67
Jestem za, a nawet...przed.

To aż tak widać, że chcę je zobaczyć? Starałem się tego nie okazywać. Nie wyszło.

68
Myślę, że i uczestnicy z chęcią poczytaliby prace konkurencji. No, przynajmniej ja, nie mówię za innych.

69
Zgadzam się - też chciałbym zobaczyć inne prace. :)

Patren edit - I Foo też chciał, Foo też! ;)
Wbrew pozorom świat nie jest skomplikowany - to tylko ludzie na siłę sami sobie go utrudniają.

70
Tak, chcę, chcę. Dawać je na warsztat ;)
"Małymi kroczkami cała naprzód!!" - mój tata.

„Niech płynie, kto może pływać, kto zaś ciężki – niech tonie.” - Friedrich Schiller „Zbójcy”.

"Zapal świeczkę zamiast przeklinać ciemność." - Konfucjusz (chyba XD)

71
dobra, prace już wystawione, ale nie psujcie zabawy nie podpowiadajcie która praca jest czyja, bez żadnych aluzji proszę :)

- Nieśmiertelny S.J. Lec

72
Ja już mam swoje typy, która [praca jest czyja. Jednak pozostawię to dla siebie.

Zaskoczony jestem jednak ilością prac. Szkoda, że tak mało.

Niestety nie zmieściły się też w całości w jednym poście. Przynajmniej tak było w jednym przypadku. Chyba.

P.S. Już poprawione? Fajnie. Znajdę chwilę to zabiorę się za czytanie.

74
I prac już nie ma... Dobrze, że zdążyłem wszystkie przeczytać :). Ogólnie, pomijając mój tekst (aż boję się oceniać ;) ) To dwa przypadły mi do gustu.

Pozostaje tylko czekać na wyniki.
Wbrew pozorom świat nie jest skomplikowany - to tylko ludzie na siłę sami sobie go utrudniają.

75
No i w poniedziałek wyniki konkursidła. Nie mogę się doczekać XD

W sumie nie sądzę żebym wygrał, choć poziom jest dość wyrównany z tego, co się orientuję.
"Małymi kroczkami cała naprzód!!" - mój tata.

„Niech płynie, kto może pływać, kto zaś ciężki – niech tonie.” - Friedrich Schiller „Zbójcy”.

"Zapal świeczkę zamiast przeklinać ciemność." - Konfucjusz (chyba XD)

76
No i po wynikach. :)

Foo twardo trzyma puchar i nie chce oddać. Jeszcze raz Ci gratuluję. Dziwne, ale właśnie przypomniał mi się "Duch Zemsty" (jak on miał na imię? Ichi? Ichigo? Jakoś tak, nie?) i inne wczesne opowiadania, i znów z uśmiechem patrzę na ten przykład pisarskiego rozwoju.

Gratuluję też innym. Szkoda, że było ich tak niewielu, ale przynajmniej mogliśmy stoczyć zacięty bój.

Chciałbym jeszcze wiedzieć do kogo należały dwie prace, bo jedną z trzech pozostałych rozpoznałem, gdy przeczytałem o Eonie. ;)

Gratuluję też sobie, cieszę się niezmiernie z 2 miejsca i już kuje miecz na walkę za rok. Kamraci, Wy także szykujcie broń, bowiem Foo natrzymał się już swojego pucharu!

(Ostrzegam jednak, że wyniki na 2009 rok są już ustalone. Będę miał I miejsce, Testudos II. Możecie wpłacać hajs i licytować się o III miejsce. Ew. spróbujcie przebić ofertę Testudosa, póki jeszcze czas. Znacie nr konta.)

Jeszcze raz wszystkim gratuluję.

I do boju, bracia i siostry! Szykujmy się na przyszłą bitwę!

Wróć do „Konkurs "Otuleni Natchnieniem"”