16

Latest post of the previous page:

Owsianko, najmniejszą linię oporu (tak) już wstawiłeś miesiąc temu, mówi się coprawda żeby z ogniem walczyć ogniem nie słyszałem natomiast aby nędznym felietonem bronić nędznego felietonu

miałeś niepowtarzalną szansę merytorycznej dyskusji, obrony tego co "wymyśliłeś" (w rzeczywistości takich jak Ty są miliony a każdy uważa się za wyjątkowego, najbardziej znany na imię ma Ferdynand) ale wolisz forsować swój wyimaginowany konflikt pokoleń,

twoje spostrzeżenia są wtórne jak surowce w skupie, nie proponujesz niczego konstruktywnego, żądasz poświęcenia od wszystkich naraz i każdego z osobna a sam nawet nie potrafisz odpowiedzieć w dojrzały sposób na pytania które w sposób naturalny rodzą się w czytelniku twoich wypocin,

dowiodłeś tym samym, że za tym tekstem nie kryje się nic głębszego- silisz się na mądre słówka i niepospolite konstrukcje ale pod czcionką jest tylko drewno, drewno na którym towarzysze z twojego pokolenia pisali: syjoniści do syjamu

Smoke, spuścisz nieco z tonu? Proszę. dorapa
Ostatnio zmieniony wt 20 sie 2013, 18:33 przez Smoke, łącznie zmieniany 2 razy.

17
smoke
rzeczywiście, dopiero teraz zauważyłem, że był. Przepraszam i mam nadzieję, że admini go wywalą (tego felietona)
O nędzy nie ma co gęgać, bo jeden lubi teściową, a drugi teścia. W sprawie kultu, to mamy kult młodości. Nikt nie chce być stary i zgrzybiały, ale mieć 20 lat pod setkę, a sztucznych zębach , kolczyk. to nie konflikt pokoleń bo ta trądzikowa głupawka dotyczy i starych. Nikt nie chce być sobą, ale luzakiem, któremu dynda.
Marek Jastrząb (Owsianko) https://studioopinii.pl/dzia%C5%82/feli ... N9tKoJZNoo

nieważne, co mówisz. Ważne, co robisz.

18
Owsianko pisze:Nikt nie chce być sobą, ale luzakiem któremu dynda.
czy luzak, któremu dynda, nie może być sobą?
Wprowadzam ten wątek, gdyż to należy do meritum*.

od słowa meritum pochodzi słowo merytoryczny.

--------------

Owsianko, powiedzże - o co Ci chodzi? Wygląda jakby straszyła Cię starość, w której przeżuwasz niespełnione marzenia młodości. Dlaczego młode pokolenie uważasz za bezwartościowe? Masz dzieci? Czy nasze dzieci to jakiś durny pomiot?
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dziennikarstwo i publicystyka”