...i co... (incipit)

1
i co

mówisz że to wzniosłe

że ważne

że moralnie odpowiada na potrzeby upadającego świata

dla mnie to tylko słowa

niemy krzyk

o pomoc
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

3
orbitowanie bez cukru pisze:z utworu na utwór, coraz marniej,

może zapodasz coś porządnego, nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale tymi tekstami obrażasz czytelników...

pozdr obc

Nie chciałabym zaczynać kłótni, ale komentarzem tego rodzaju obrażasz Autorkę. Nie pomagasz, nie mówisz, co Ci się nie podoba...

Lan - ten wiersz nic nie wnosi. Taki komentarz do oddalania się ludzi od siebie w epoce konsumpcjonizmu.

Sztampowate skojarzenie? No właśnie. A chciałabym pomyśleć o czymś świeżym, interesującym.

Sama oceniasz swój utwór ;) : "dla mnie to tylko słowa". Nawet nie przesłanie. Co bym zrobiła na Twoim miejscu? Pomyślała o innym temacie lub o prozie.
"Tymczasem zaś trzymajcie się ciepło i bądźcie dla siebie dobrzy".

Przedmowa - list do Czytelnika z "Zielonej mili" Stephena Kinga.

"Zawsze wiedziałem, że jestem cholernie wyjątkowy".

Damon Albarn

4
ogólnie Eitai masz właśnie racje 'to tylko słowa" a wiersz jest właśnie o spojrzeniu w ten sposób na wiersze

pozdroowki

P.S. ja nie pisuje wierszy, te trzy, ot tak pojawiły sie w mojej głowie - ja piszę opowiadania co łatwo sprawdzić w spisie treści :)
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

5
Właśnie widzę, domyślam się, Miszczu^^

A dyżurki przy spisiku to już tradycyjny element folkloru <pogwizduje>
"Tymczasem zaś trzymajcie się ciepło i bądźcie dla siebie dobrzy".

Przedmowa - list do Czytelnika z "Zielonej mili" Stephena Kinga.

"Zawsze wiedziałem, że jestem cholernie wyjątkowy".

Damon Albarn
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poezja biała”