o lepszy rok
mocniejsze alkohole
ciaśniejsze cipki
sprawne obie ręce
i nogi też sprawne
żeby się zginały w kolanach
żeby się biegało
skakało
klękało
po błyszczące monety
cennie bezcennie
jak szmaragdy na jej ciele
i niech ten świat
pierdoli się dalej
3
pan_ruina, przede wszystkim chcę podziękować, że tu zajrzales - że przeczytales i raczyles się wypowiedzieć, mimo ze mamy 1 stycznia i wielu po mniejszych lub większych szalenstwach sylwestrowych nie chciałaby tu zagladac.
Niestety, nie trafiles ani z imieniem (nawet na drugie nie mam Marek), ani z wspomnianym przez Ciebie loginem. Myślę, że i tak mi nie uwierzysz - tę kwestię pozostawmy do zweryfikowania Administratorom.
Jeszcze raz dziękuję za opinię. Szkoda, że nie okazalem się Supernova (astronomiczne motywy? nie znoszę astronomii - Kosmos mnie przeraża).
Tutaj padnie drugie "niestety", tj... N i e s t e t y, ale przyznaję Ci rację - w prozie czuję się lepiej. Nie oznacza to, ze jesteś dla mnie poetycką wyrocznią (co nie zmienia faktu, że Twoje opinie cenię). Poezja była, jest i będzie mi obca. Prozę, najwyraźniej, traktuję poważniej.
Szczęśliwego!
Niestety, nie trafiles ani z imieniem (nawet na drugie nie mam Marek), ani z wspomnianym przez Ciebie loginem. Myślę, że i tak mi nie uwierzysz - tę kwestię pozostawmy do zweryfikowania Administratorom.
Jeszcze raz dziękuję za opinię. Szkoda, że nie okazalem się Supernova (astronomiczne motywy? nie znoszę astronomii - Kosmos mnie przeraża).

Szczęśliwego!
4
gabim pisze:Cześć,
na imię mi Marek. Jestem z Wrocławia, piszę od około roku, doskonalę warsztat. Próbowałem też z poezją, ale proza wychodzi mi lepiej. Zresztą, jeszcze przyjdzie Wam ją poznać.
Miłego dnia!
M.
[ Dodano: Czw 01 Sty, 2015 ]
gabim nie odbierz mnie źle, nie jestem Ci wrogiem. Co do multikont - ja też czasami lubię ze sobą pogadać, pośpiewać czy pogwizdać. Nie robię tego w sieci. Jak nie robisz nikomu tym nic złego (a nie robisz) to chyba jest ok:)
Z supernową tak samo piszecie, ale to pewnie tylko zbieg okoliczności ))