I co
on nic
ona też nic
nikt nic i każdy nic
tamten pan w granitowym garniturze
ta pani z popielatym kapeluszem
ta zapatrzona gdzieś przed siebie para
wszyscy nic
a ja ciągle leżę
4
Dziękujemy, Jimie Skalniaku, za intymne wyznanie. Rozumiem że literatura w której mało się dzieje z gruntu jest nihilistyczna? Ja mam trochę inne kryteria nihilizmu, tzn nihilizm zakłada (są też różne formy) brak wartości. Tymczasem wiersz jest mocno humanistyczny, zwraca uwagę na zobojętnienie ludzi we współczesnym świecie i sam pomysł na wiersz jest bardzo dobry.Też jestem nihilistą, ale w utworze literackim powinno się jednak coś dziać, nie tylko leżenie
I hej, to nie jest jakieś leżenie, przeczytaj tytuł jeszcze raz: WYPADEK. Gość rozbił się o sosnę, leży i ludzie patrzą, ale nikomu nie chce się zadzwonić pod 99(wpisz właściwą liczbę, bo badz zapomniał).
Podmiot liryczny leży, ale leży też sam wiersz, bo jest tragicznie napisany. Ale masz wyobraźnię, autorze, i wrażliwość - buduj na tym swoje pisanie.
Bez odbioru.
ludzie cywilizują się nagminnie, a ja wciąż jestem dziki.
Wypadek
5Hahahahah
Tylko jeden mam zgrzyt tutaj
Jeszcze z tym
Niemniej...rozbawił mnie ten wiersz. Tak uroczo obrazuje występującą wszechobecnie znieczulicę.
Prosty wierszyk, a jak daje do myślenia.
Brawo brawo Panie Longoa 5 postów :(
Ale może kiedyś przeczytasz.

Tylko jeden mam zgrzyt tutaj
ta pani w popielatym kapeluszu, chyba byłoby lepiej.ta pani z popielatym kapeluszem
Jeszcze z tym
mogłabym popolemizować.nikt nic i każdy nic
Niemniej...rozbawił mnie ten wiersz. Tak uroczo obrazuje występującą wszechobecnie znieczulicę.
Prosty wierszyk, a jak daje do myślenia.
Brawo brawo Panie Longoa 5 postów :(
Ale może kiedyś przeczytasz.