spacerem do morza
Kolumb wskazuje kierunek
lecz dzisiaj
nie w tę stronę
przy tańcu smyczków na wiolonczelach
Gaudi faluje
w tłumie przechodniów słyszę
szum oklasków i zachwyt przy arlekinie
mimowi torreadora drgnęła powieka
nie – puścił oko długonogiej
zafalowała czerwień
wolny stolik przy La Rambli
una cerveza por favor
kataloński wiatr niesie krzyk mewy
Pablo zatrzymaj czas
La Rambla
2Ogólnie fajnie, ale...
i
Ale i tak chciałbym tam posiedzieć...
Added in 4 minutes 18 seconds:
wycofuję się.. .w sumie to nie wiem, jak inaczej połączyć mima, powiekę i czerwień bez dodawania linijki...
- no to w końcu w którą stronę? takie schizy wrażenie...

- mim torreadora? Torreador ma swego mima? I go puścił na przerwę? Ja się nie znam... po prostu jakoś mi to zgrzytnęło...
i
- una CERVEZA... ... to już detal...
Ale i tak chciałbym tam posiedzieć...
Added in 4 minutes 18 seconds:
wycofuję się.. .w sumie to nie wiem, jak inaczej połączyć mima, powiekę i czerwień bez dodawania linijki...
• "Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia" • "Jem kamienie. Mają smak zębów." •
• "A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty." •
• "A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty." •
La Rambla
4genialnie! no tak... torreadorowi nie powinna "drgnąć powieka"! A tu masz... ale jednak nie... To byłoby super
• "Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia" • "Jem kamienie. Mają smak zębów." •
La Rambla
9Przepraszam, ale nie znam Cię brat_ruina, ale nawet gdybym - to ja do słów piję - nie do osoby - i o wrażeniach swoich piszę, przy odbiorze tychże słów. Więc jeśli ktoś nie chce, by komentować jego dzieła, to niech to zaznaczy, albo może jaka opcja jest w silniku forum, typu "wyłącz komentarze"... W innym wypadku, niech nie czuje się urażony, albo niech nie patrzy z politowaniem na tych co to komentują... 
Pozdrawiam serdecznie

Pozdrawiam serdecznie