"Banshee"
lustro nie chce współpracować
godna własnej nicości
ozdabiam w smukłe ciało
piękność – forma,
mój jęk, cudzy lament
dotyk na czole, skronie
nisko, niżej
słyszysz? bije serce
umownie
tak mnie widzisz każdej nocy
odejdź proszę
jasno na dworze
w szklanej tafli
koniec
3
Nie przejmuj się, ja też nie "łapię" wszystkiego w dzisiejszej poezji
[ Dodano: Sob 11 Kwi, 2009 ]
Dodam jeszcze, że wiersz dotyczy Banshee postaci c legend celtyckich. Pozdrawiam.

[ Dodano: Sob 11 Kwi, 2009 ]
alouette pisze:Podobnie jak z wcześniejszym wierszem, jak dla mnie przekaz wiersza zbyt zawikłany, by go odebrać. Można by dywagować i krążyć, ale nie ma pewności na strzał w tzw. "dziesiątkę".
Dodam jeszcze, że wiersz dotyczy Banshee postaci c legend celtyckich. Pozdrawiam.

4
Nie czaję. Dobrze wiem kim są Banshee i co znaczy ich pieśń czy jęk(zależnie od podań) ale nie czaję - znaczy to też tyle że mi się nie podobuje 

"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."
"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.
"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.
5
Sama nie wiem... Trochę publikowałam na portalach poetyckich, gdzie pisują współcześni poeci (nie tylko amatorzy). Tam większość wierszy jest pisana właśnie w tym stylu, bo jak powiadają takie są kanony współczesnej poezji. Między nami mówiąc, ja też wielu tych współczesnych wierszy nie rozumiem. W swoim wiem, co chciałam powiedzieć i wyraziłam to jak chciałam. I jak czułam. Nie musi się podobać, bo i nie o to chodzi by się wszystkim podobało. Pozdrawiam i dzięki za uwagi.