A ja wiem czym jest
Miłość...
To niekończące się źródło
Tematów...
źródło już dawno
Suche...
A jednak wciąż
Odwiedzane...
I jak wam nie głupio
Czerpać garściami
Z czegoś czego nie ma?
Czytajcie dalej
Czy może być coś gorszego
Niż wiersz pod tytułem
Miłość?
6
bardziej wierszowa forma? hm
forma jest jaka być miała.
a jak już wielokrotnie na forum było wspominane że forma wrogiem astysty jest, więc ja się żadnych wierszowych form nie trzymam( tak w ogóle to ja sobie eksperymentuje z wierszami, nie znam się na tym, specjalizuje się w prozie :wink: ) przeniesienie ostatniego słowa do kolejnego wersu było zamierzone. Tak być miało
Dodane po 26 sekundach:
to samo się tyczy jamnika:)
forma jest jaka być miała.
a jak już wielokrotnie na forum było wspominane że forma wrogiem astysty jest, więc ja się żadnych wierszowych form nie trzymam( tak w ogóle to ja sobie eksperymentuje z wierszami, nie znam się na tym, specjalizuje się w prozie :wink: ) przeniesienie ostatniego słowa do kolejnego wersu było zamierzone. Tak być miało

Dodane po 26 sekundach:
to samo się tyczy jamnika:)
"You have to be someone"
Robert Nesta Marley
Robert Nesta Marley
7
skoro tak chcesz.... nie będę poprawiać wierszy...
tylko po co je pisać, albo inaczej publikować skoro nie pracuje się nad ich formą, nie chce się pisać lepiej?
zgadzam się w 100% że nie nalezy się trzymać form. ale dopier gdy je się wszytkie pozna i umie się w nich pisać. wiersz to nie takie bla bla bla... tak jak proza - to sztuka.
pozdrawiam,.
tylko po co je pisać, albo inaczej publikować skoro nie pracuje się nad ich formą, nie chce się pisać lepiej?
zgadzam się w 100% że nie nalezy się trzymać form. ale dopier gdy je się wszytkie pozna i umie się w nich pisać. wiersz to nie takie bla bla bla... tak jak proza - to sztuka.
pozdrawiam,.
9
która miłość? :wink:Miłość mi się podoba
tylko po co je pisać,
dla przyjemności

albo inaczej publikować skoro nie pracuje się nad ich formą, nie chce się pisać lepiej?
jasne, że chciałabym pisać lepiej, a jeśli chodzi o ta formę... to ja własnie nad nią pracowałam, dlatego taka wyszła!:) nie chciałam żeby była taka zwykła, chciałam żeby była po prostu inna, to chyba nie błąd. wiersze są przeróżne, w ogóle nie sądzę, żeby było coś takiego jak "wierszowa forma" Spójrzmy np na wiersze futurystów...[/quote]
"You have to be someone"
Robert Nesta Marley
Robert Nesta Marley
10

ale teraz popatrzyłam na Wasz wiek - więc daruję Wam

pisać każdy może troche lepiej.. lub trochę gorzej
ale nie o to chodzi jak co komu wychodzi
czasami człowiek musi
bo inaczej się udosi
i tak dalej